El mernéd engedni egyedül elsős kisfiadat iskolába?
#4 vagyok.
5éves a kisfiam.
A kinézett iskola kb 250 méterre van tőlünk, a lakótelep közepén. Lényegében lakó-pihenő övezet 1 db útján (2 külön sáv parkolókkal elválasztva) át kell eljutni az iskoláig. Onnantól már csak járda van.
VISZONT: még ilyen környéken is az autók, inkább motorosok hajlamosak száguldozni. főleg a fiatalok, tinik. Szintúgy ők hajlamosak arra, hogy a motorral vagy biciklivel a járdán száguldozzanak... hiába figyel a kisiskolás, ha ezek a nagykamaszok képtelenek rá.
Arról nem is beszélve, hogy menet közben 2 "garázsbolt" is van, amit most szépen fogalmaztam meg, de ugye egyértelmű, hoigy leginkább ivó :o
Most úgy gondolom, hogy majd lesz biztosan lesz olyan nagyfiú, hogy félútig, garázsig együtt megyünk, és amíg és kiállok, bezárok, ő kb el is jut az iskola kapujáig egyedül (amit a garázstól tökéletesen látok).
Aztán persze, 8-9 évesen, ha látom, hogy ügyes nagyfiú, nem szeleburdi, mehet egyedül. Addig nem.
egyébként anno én is egyedül, illetve az 1 évvel idősebb nővéremmel jártam iskolába (volt, hogy oviba is a saroktól egyedül indultunk, meg is léptünk :o :)), de közel sem volt az utakon 25-30 éve ekkora forgalom.
Sajnos nincs pedig ez volt az első gondolatom.
Egyedül nevelem, 7re járok dolgozni, jelenleg a nagymama jön át reggelente és elviszi oviba de az meg 5 percnyire van, nem egy nagy táv.
"jelenleg a nagymama jön át reggelente és elviszi oviba de az meg 5 percnyire van, nem egy nagy táv."
ez meg 10percnyire lesz. ez sem nagy táv.
de ha igen, beviszed 7 előtt. más gyereke is ott van 7 előtt az iskolában. Mint ahogy az oviban is. én is 7re jártam, előtte már bölcsiben oviban volt a fiam. most, h 7:30ra járok, így is 7kor, utána pár perccel már oviba van. kolleganő kislánya 6:55kor ér be az iskolába, mert anya 7re jár dolgozni.
bocs, közben látom, hogy dédimama.
esetleg szomszéd néni, vagy középsikolás/főiskolás "gyerek" aki némi zsebpénzért vállalja a kísérgetést suli előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!