Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » El mernéd engedni egyedül...

El mernéd engedni egyedül elsős kisfiadat iskolába?

Figyelt kérdés
Iskola kb 1 kilométer. Egy nyugis utcán ahol van járda végig kell menni, majd átmenni a vasúton és egy 4 sávoson, majd még egy utcán és ott az iskola. Szerintetek? Ha mondjuk "gyakoroljuk" szeptemberig a közlekedést? Csak a 4 sávos aggaszt. Plusz az, hogy 7 éves.

2016. márc. 9. 10:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
NEM
2016. márc. 9. 10:51
 12/26 A kérdező kommentje:
Mi is vidéken lakunk csak pont a város szélén :/
2016. márc. 9. 10:55
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a közelben nagyobb gyerek, akivel járhatna? Persze cserébe meghálálnád valahogy neki vagy ilyesmi?
2016. márc. 9. 10:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok.

5éves a kisfiam.

A kinézett iskola kb 250 méterre van tőlünk, a lakótelep közepén. Lényegében lakó-pihenő övezet 1 db útján (2 külön sáv parkolókkal elválasztva) át kell eljutni az iskoláig. Onnantól már csak járda van.

VISZONT: még ilyen környéken is az autók, inkább motorosok hajlamosak száguldozni. főleg a fiatalok, tinik. Szintúgy ők hajlamosak arra, hogy a motorral vagy biciklivel a járdán száguldozzanak... hiába figyel a kisiskolás, ha ezek a nagykamaszok képtelenek rá.

Arról nem is beszélve, hogy menet közben 2 "garázsbolt" is van, amit most szépen fogalmaztam meg, de ugye egyértelmű, hoigy leginkább ivó :o

Most úgy gondolom, hogy majd lesz biztosan lesz olyan nagyfiú, hogy félútig, garázsig együtt megyünk, és amíg és kiállok, bezárok, ő kb el is jut az iskola kapujáig egyedül (amit a garázstól tökéletesen látok).

Aztán persze, 8-9 évesen, ha látom, hogy ügyes nagyfiú, nem szeleburdi, mehet egyedül. Addig nem.

egyébként anno én is egyedül, illetve az 1 évvel idősebb nővéremmel jártam iskolába (volt, hogy oviba is a saroktól egyedül indultunk, meg is léptünk :o :)), de közel sem volt az utakon 25-30 éve ekkora forgalom.

2016. márc. 9. 11:03
 15/26 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs pedig ez volt az első gondolatom.

Egyedül nevelem, 7re járok dolgozni, jelenleg a nagymama jön át reggelente és elviszi oviba de az meg 5 percnyire van, nem egy nagy táv.

2016. márc. 9. 11:03
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
NEM.
2016. márc. 9. 11:07
 17/26 A kérdező kommentje:
Illetve a dédimama, bocsánat. Rajta kívül nincs más segítségem és szegénynek sok lenne elmenni az iskoláig és onnan haza. Örülök, hogy az oviig el tudja vinni, ez is elég rizikós. Amugy nagyon fitt a mami de hát 1 km minden reggel......
2016. márc. 9. 11:07
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
A 4 sávosnál mi van? Zebra, lámpa?
2016. márc. 9. 11:10
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"jelenleg a nagymama jön át reggelente és elviszi oviba de az meg 5 percnyire van, nem egy nagy táv."

ez meg 10percnyire lesz. ez sem nagy táv.

de ha igen, beviszed 7 előtt. más gyereke is ott van 7 előtt az iskolában. Mint ahogy az oviban is. én is 7re jártam, előtte már bölcsiben oviban volt a fiam. most, h 7:30ra járok, így is 7kor, utána pár perccel már oviba van. kolleganő kislánya 6:55kor ér be az iskolába, mert anya 7re jár dolgozni.

2016. márc. 9. 11:11
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

bocs, közben látom, hogy dédimama.

esetleg szomszéd néni, vagy középsikolás/főiskolás "gyerek" aki némi zsebpénzért vállalja a kísérgetést suli előtt?

2016. márc. 9. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!