Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon elrontottam? Lazulni...

Nagyon elrontottam? Lazulni fog az emlék vajon később?

Figyelt kérdés

A közel két éves lányom néhány hete horribilis módon eszik. Egyik alkalommal szándékosan leverte a tányért az asztalról. Elfutott a méreg és tenyérrel egy nagyot csaptam az asztalra. Kiabálni nem kiabáltam, de a dörrenéstől megijedt, és bár nyugodt hangon szidtam le, láthatóan a pityergés szélén volt.

Utána megölelgettem, elnézést kértem az asztalra csapásért és elmondtam, hogy ettől függetlenül nem szabad a tányért a földre dobni.

Viszont azóta, ha nem figyel vagy háttérzaj van és figyelemfelkeltő céllal tapsolok, főleg, ha zavarosban halászik és a nevével együtt jön a taps, akkor megint pityeregni kezd. Nem sír, de az ökleit a szeméhez teszi, legörbül a szája és szégyenlősen lehajtja a fejét.

Tudom, hogy helytelen volt a reakcióm, nem kellett volna ráijesztenem az asztalra ütéssel. Megütni nem is szoktuk, kiabálni se nagyon, inkább megfelelő hangsúllyal mondjuk a nevét és csúnyán nézünk, ha rosszat csinál.

A tapsolást úgy kell elképzelni, hogy ha pl. a konnektort piszkálja és alkalmi süketet játszik, akkor szoktam egyet tapsolni egy "Azt a mindenit! Tudod, hogy nem szabad!" kíséretében. Hagyjam abba inkább? Mivel helyettesítsem?

2016. márc. 8. 23:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
A gyerek most téged manipulál. A reakciódat teszteli
2016. márc. 9. 14:28
 12/15 A kérdező kommentje:
Ezt kifejtenéd? A kérdésemre ezzel nem adtál választ.
2016. márc. 9. 15:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mit nem értesz a többieken.

A tapsikolás tényleg butaság. Odamész, elviszed, megfogod a kezét, leülteted, szemébe nézed, hangosabban szólsz, ilyesmit kell alkalmazni. A tapsolgatás nem ide való!

Az, hogy ő míg ő talán elgondolkodik, miért szidtad meg, te már ott ölelgeted, tutujgatod, ezzel rontod el az ok-okozat megértését!

2016. márc. 10. 08:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a nevének "megfelelő hangsúllyal" való mondása is baj.

Azt kéne mondani, hogy NEM SZABAD.

Ezt már az állatok szoktatásánál is nyilvánvalónak tartják. Hogy ne használd a nevét rászólásra, mert akkor nem fog hívásra odajönni hozzád.

Igazából, amit csináltál, az azt mondta neki, hogy "elnézést kérek, hogy te rosszat csináltál".

2016. márc. 26. 16:53
 15/15 anonim ***** válasza:

Mit fejtsek ki?

Szerintem figyeli, amit teszel. Azt nézi, hogy reagálsz a szájgörbülésre. Előttem egy csomóan leírták másképp.

2016. márc. 26. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!