Mennyire probléma ha egy 4-5 éves gyerek játszik az okostelefonon akár napi 1-2 órát?
Szerintem ezt nagyon nehéz így megmondani. A mai gyerekek már teljesen mások, mint akár 8-10 évvel ezelőtt, mert teljesen más a világ, a környezet, amiben élnek, fejlődnek és ennek részei az okos eszközök is.
Én inkább abból az irányból közelítem ezt meg, hogy nem azért féltem tőle, mert juj agyban biztos gebaszt csinál, hanem azért, mert tényleg sokkal kielégítőbbé, érdekesebbé izgalmasabbá válhat, mint bármilyen valódi játék. Már pedig egy ennyi idős gyereknek testileg az egészen biztosan nem egészséges, ha üldögél egy tabbal vagy telefonnal, játsszon, másszon, szaladjon, ugráljon, ne legyen 7-8 éves korára egy kis gömböc, aki folyton a gép előtt ül, mert azt szokta meg.
És persze ez is csak akkor működik, ha a szülők példát mutatnak. Ebben is érvényes az, hogy egy rakás szülő azt hiszi, hogy ő milyen jó szülő, meg milyen jól neveli a gyereket, mert mondja a dolgokat. És ez az, csak mondja, de nem mutatja. A gyereknek nem engedi az eszközt, de ő le se szakad a facebook alkalmazásról meg az akármiről, és csodálkozik, ha a gyerek is akarja, de hogyne akarná, hogyne lenne neki természetes, hogy ez az elfoglaltság van csak otthon meg a tv, mert ennyit lát a szülőtől.
1-2 óóóórát?! Jaj!
Szoktasd le róla, ha jót akarsz magadnak! Lehet már elvonási tünetei is vannak ha nem játszik!
Inkább labdázz vele, focizzatok, kosarazzatok, vagy csak ütögessétek a labdát, azt lakásban is lehet, ha felfújható strandlabdát veszel a dm-ben (kék-piros-fehér a színe, dobozban lehet kapni, babylove)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!