Mit lehet csinálni egy teljesen öntörvényű kisgyerekkel?
Én próbálnám sarokba állítani a saját 3 évesemet,körbe is röhögne! :-D Picik még ehhez.
Nálunk a következetesség jött be. Ha látja, hogy amikor azt mondod nem szabad, akkor azt tényleg nem szabad. Fogd !eg,éa vidd el onnan. Ha csak fenyegetőzöl , de nem csinálod amit mondasz, akkor azcsak üres fecsegés. Kompromisszumot is lehet kötni. Pl. Ha nem eszed meg, akkor nincs mese, ha nem rakod el,ha nem rakod el,akkor nincs játék. Viszont tényleg ne is legyen, ne csak fenyegtőzz. Vagy ezt a mestét megnézed, azt a legót kirakod,utána alvás, evés, fürdés. Hidd el me fogja érteni!
A közösség is nagyon jót tesz! Mióta ovis, sokkal jobban szót fogad!
11-es! Az általad említett 'ha..., akkor...' példákat nem nevezném kompromisszumnak, pl. ha nem teszed el, nem kapsz meg valamit. Ez inkább zsarolás.
Kompromisszum: ha most elpakolod ezt a játékot, később /miután teljesítetted a kérésemet/ kiválaszthatod, hogy mivel szeretnél játszani. Szerintem ezzel /motivációnak nevezném vagy pozitív megerősítésnek/ sokkal nagyobb eredményeket lehet elérni.
Feltételezem, hogy a kérdező tisztában van azzal, hogy milyen módon lehet egy gyereket rábírni a szófogadásra (akár a sarokba állítás mint büntetés, akár a "rákiabálok", megvonok tőle valamit stb... hiába írjátok hogy ezek mennyire gáz módszerek, pár éve még ezeket alkalmazták, csak a mai világban divat "nemnevelni" a gyereket), lehet szépen, lehet csúnyán, ha a gyerek folyamatosan egyáltalán nem fogad szót, akkor ott baj van. Az én 3 éves fiammal sem könnyű de megbeszéléssel pl sok mindent elérhetek nála, ritka esetben szigorral, büntetés beígérésével stb...
Én nevelési tanácsadót javasolnék, gyerekpszichológus és gyógypedagógus vizsgálja meg, ők sokat segíthetnek.
'"legtöbb gyereknevelési könyv még ajánlja is valamilyen formában, mint pl.büntipont vagy hasonló" AZ NEM SAROKBAÁLLÍTÁS!
Igen van "time out" szék. annyira buta vagy istenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!