Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek az az állítás...

Szerintetek az az állítás megállja a helyét, hogy az idősebb anyukák jobban féltik a gyermeküket?

Figyelt kérdés

Én 28 vagyok, (idősebb alatt 35+ értek), és elég lazának már már túl lazának mondanak. Az idősebb barátnőim akiknek babájuk van, úgy látom jobban féltik a babájukat. Elég sokan eleve ennek a kötődő nevelésnek a hívei, amit fiatalabbaknál nem annyira látok - legalább is a saját ismerettségi körömben - ami ugye önmagában egy szorosabb, féltősebb nevelési elv.

Ugyanakkor az biztos, hogy ahogy idősödöm, én is úgy leszek szorongósabb pl régebben egyáltalán nem zavart mikor a férjem elutazott és nem telefonált naponta, most már legalább napi 2 telefont elvárok.

Vajon ehhez köze lehet? Anélkül hogy bárkit is minősítenék, pusztán véleményetekre vagyok kíváncsi.

2016. febr. 29. 17:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Bár gondolom, ez a válaszom sem fog tetszeni, válaszolok a kérdéseidre.

Persze, ha így vesszük, féltettem, féltem őket, de szerintem minden normális szülő félti a gyerekét. Velünk azért aludtak, mert így sokkal kényelmesebb volt. Volt egyébként születésüktől fogva saját ágyuk, abban kezdték az éjszakát, de amikor felsírtak, kivettem őket az ágyból, áthoztam magunkhoz, és aludtunk tovább. Nekünk így volt jó, nektek máshogy, nem vagyunk egyformák.

Hordozás: Az elsőnél féltem, hogy rosszul fogja magát érezni a babakocsiban, mégis üvöltött benne. Miután már hetek óta minden séta egy rémálom volt, vettem egy kendőt, és a problémát mintha elfújták volna. Onnantól, hogy tudott ülni, újra szerette a kocsit. A kicsi mindig jól elvolt a kocsiban, nagyokat aludt benne, de itthon sokat kötöttem magamra, mert a "nagy" is csak kétéves volt akkor, nekem meg csak két kezem van, így volt a legegyszerűbb. Szerettük. Ha ezt túlféltésnek veszed, szíved joga, én inkább az életem megkönnyítéseként éltem meg.

Szoptatás: ez is azért volt igény szerint, mert így volt logikus. A gyerek éhes, nekem ott a tejem, miért ne etessem meg? Egyik se szopott 2-3 éves koráig, szépen leálltak róla, amikor itt volt az ideje.

Nem vagyunk egyformák, mások a motivációink, számomra inkább az tűnik merevségnek, amikor valaki mindenáron ragaszkodik a napirend pontos betartásához vagy ahhoz, hogy a gyerek ne menjen az ágyukba, de szíve joga, azt csinál, amit akar. De ez aztán főleg nem életkor kérdése.

2016. febr. 29. 19:49
 12/19 A kérdező kommentje:
köszi. nem én pontoztalak amúgy le. írtam hogy nem minősítek senkit.
2016. febr. 29. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:

Továbbra is úgy gondolom, hogy vannak ésszerű félelmek.

Szerintem te is félted a gyereked, csak mondjuk valami mástól, ami meg talán másnak a szemében butaság.

Ahogy írtad, talán te vagy "túl laza", nem ők a túl féltők. Talán jól látják mások, minden nézőpont kérdése. (Megjegyzem, a "merev" azért jutott eszembe, mert a "laza" ellentéte.)

2016. febr. 29. 21:48
 14/19 anonim ***** válasza:

A kötődő nevelés nem féltés, illetve amiről te beszelsz az a tul féltés...

Szerintem .... 2,5 evesen ne egyen egyedul mert felrenyelhet, ugorj el ha csivava közelit, nem hagylak egyedul egy percre se a nappaliban stb....

Nekem ilyeneket jelent a tul féltés

29 vagyok, nem vagyok merev, sem tul féltos, de a kötődő neveléshez all közel a "nevelésünk"

Igy jott ki, nem volt tudatos... Velünk alhat ha akar, azert mert koran visszamentem dolgozni es ez megoldotta az éjjeli keleseket....

3 eves remek kapcsolatunk van stb...

A masodik most erkezik ot is hasonlóan szeretnénk nevelni, terelgetni

2016. márc. 1. 06:17
 15/19 A kérdező kommentje:

na amiket irtal tipikusan arra gondolok.feltes alatt....a lanyom 1 eves kora ota egyedul reggelizik (ralatok mosogazok) a nappaliban kb 8 honapos kora ota lehet egyedul meg az egesz lakasban.cirkalhat (persze ami olyan elpakoltuk es altalan mellette ulok de volt mar olyan hogy bent maradt mig kiszaladtam a postaert -ez kb 20 mp). kis targyakat mindenbol kiszedem amugy is meg szerencsere sose volt szajba vevos fajta...

na de mindezekben pl sogornom aki mar 36 nagyon felos ugyanezt mondanam a baratnomre is, o most 35 es a 1,5 evest nem meri az utcan kivenni a babakocsibol pedig exaltalan nem forgalmas ahol laknak es meg sorolhatnam. amikor mondtam a ferjemnek ezt o oda bokte hogy ez azert van szerinte mert idosebbek es jobban feltik a gyereket. ez aztan elgondolkodtatott, innen a kerdes

2016. márc. 1. 06:30
 16/19 anonim ***** válasza:

14-es vagyok, igen de ez szerintem tul féltés, nincs köze se a neveleshez, se az igény szerint szoptatás hoz...

Talan meg a korhoz se, bar tény valoszinu, hogy idősebben egy szem gyerekért esetleg jol meg küzdve is,( lombik) stb hajlamosabb az ember erre...

Nem tudom, a csanaba en -mi vagyunk a legfiatalabbak (mindenki legalabb 35 mult) szerencsere a nagy többség nem tul feltos...

Egy anyuka van akinek meg most is overallba jon a gyerek fel ora felöltözteti, ugyanúgy kocsiba rakja be mint en... De o rajta meg azt latom hogy nem csak a gyerekkel ilyen... Beáll a parkolóba tükör behajt hátsó ülés pled kiraz elotte es ugy jon be ....

2016. márc. 1. 07:47
 17/19 A kérdező kommentje:
hú. én is overált adok még rá :) most megijedtem.... :)
2016. márc. 1. 10:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Pfuu, te nagyon általánosítasz, mondhatni szűk látókörű nek gondollak ez alapján.

Na mindegy is, az overallt nem azert írtam mert baj, foleg, hogy a te élethelyzeted nem ismerem, nem tudom mikor mivel szállítod haza bolcsibol, stb ...

Oket igen, illetve a többiek helyzetet is nalunk, es ugy gondolom a 20 fokos kocsiba fűthető garázsba valo beallashoz nem kell overall de mint írtam is ez az o dolga es másban is ilyen nemcsak a gyerekkel...

Szoval, nyilvan van neked is olyan amire mas mondja hogy tul félted, illetve 28 evesen sem vagyunk mar annyira fiatal szülők...

Szerencsere nem vagyunk egyformak

2016. márc. 1. 15:17
 19/19 A kérdező kommentje:
nem általánosítok :) elmélkedek :) ezért írtam ki a kérdést.
2016. márc. 1. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!