Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek az alábbi helyzet...

Mit tennétek az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Lányom 1,5 éves. Főnököm szólt, hogy vagy visszamegyek márciusban dolgozni, vagy szeptemberben egyáltalán nem garantálja, hogy vissza tud venni. Lányomat szeptemberben szerettem volna beadni bölcsibe.

Szóval ha márciusban visszamennék, akkor: minden reggel munka előtt kocsival el kéne vinni mamához a gyereket, a nagyot oviba, aztán munka után elkocsikázni érte. Az 20 perc kb. Este lenne kb 2 óránk együtt, aztán aludni kéne menniük, hogy reggel fel tudjanak kelni 1/2 7 körül. Az ovi amikor zárva lenne, keresnünk kellene egy olyan ovit, ahova beadhatnánk a nagyot, mert a mama nem vigyázna kettőre. Ők elég idősek (65), após vezetni sem nagyon tud, de mennek. Lépcső is van a házban. A picike még beszélni sem tud és nagyon anyás.

Én igazából már úgy érzem, döntöttem. Nem fogadom el a munkát. A kicsinek szüksége van rám, ez lenne az utolsó fél évünk így, aztán úgyis bölcsibe kellene mennie. Plusz a nagy miatt is rossz érzésem lenne, hogy júliusban a város másik felébe vigyük valami vegyes csoportba idegenek közé.

Ennyire nem fontos a munka, nem? Itteni viszonylatban szuper hely, és abban sem vagyok biztos, hogy találnék szeptemberben másikat... De ilyen áron? :/

Ti hogy döntenétek? Munka vagy gyerekek?

2016. febr. 23. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi a végzettséged? Mit dolgozol? Milyen kilátásaid vannak munkakeresésben, ha felmondasz?

Ez nem mindegy. Mert ha még 2-3 hónapot rá kell húzni az otthonlétre, míg munkát keresel, az még oké. De ha ennél több időbe, akár évekbe telhet az elhelyezkedés, akkor nem mondanék fel.

Persze neked kell ismerned az anyagi helyzeteteket, mennyire éreznétek meg, ha 1 fizetésből élnétek.

2016. febr. 23. 09:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha úgy ítéled, hogy a gyerek érdeke azt kívánja hogy veled legyen, és nem kerültök nagyon nehéz helyzetbe a munkád elvesztésével, akkor ne vállald. Mondjuk én egyből bölcsibe szoktatnám, nem a mamához vinném. Egyrészt, hogy pár hónap után, amikor már teljesen megszokta az új helyzetet a mamával, utána ne kelljen megint újat a bölcsivel. Valamint ahogy írod, megterhelő lenne a mamának a folyamatos gyerekfelügyelet. Én nem engedhetném meg magamnak, hogy elveszítsem a munkám, pláne ha jó, és megtudom oldani a gyerekekkel adódó dolgokat mellette. Ha meg új munkát találnék is, ki tudja milyen feltételekkel.
2016. febr. 23. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:

mi az, hogy nem garantálja?

vissza kell vennie... vagy ez már nem így van?

2016. febr. 23. 09:58
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom bölcsibe adni, felhívtam őket, szeptemberben vennék csak fel, most semmiképp.

Azt mondta, nem garantálja. Valószínű már csak azért sem "garantálná", ha nemet mondanék neki. :/

2016. febr. 23. 10:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Milyen munkahelyről van szó? Hány főt foglalkoztat, mi a profilja?
2016. febr. 23. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát ez nagy dilemma. Ha a meló annyira jó, és jövedelmező, akkor megfontolandó.

Másik bölcsi, csana, részmunkaidő?

Aztán az is kérdés, h valóban a gyereknek lenne rossz, vagy neked? Az, h "anyás", azt előbb-utóbb kinövi.

2016. febr. 23. 10:25
 7/8 A kérdező kommentje:

2 csana van itt, felhívtam őket,nincs hely.

Nálunk folymatosan van elbocsájtás, felvétel.

CSak a főnök is elég gáz... ha megharagszik valakire, akkor... értitek.

Neki is rossz lenne szerintem, bár megszokná, de nekem is, hogy egész nap azon aggódok,hogy a két 65 éves ember mikor tesz kárt benne véletlenül.

Meg az nem tetszik, hogy hajnalban kéne végigrángatni a gyereket a városon. Szeptembertől ahova járna bölcsibe, az meg 10 perc gyalog.

2016. febr. 23. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Nézd, ha anyagilag megtehetitek, hogy otthon maradsz vele akár még két évet is, mert ne adj Isten nem lesz hova menned dolgozni, akkor maradj. Ha szükségetek van a te keresetedre is, akkor gondold át még egyszer. Ez most néhány hónap, ami rosszul eshet nektek, de ha utána nem lesz miből élnetek, az még rosszabb lesz.
2016. febr. 23. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!