Mit tennétek az alábbi helyzetben? Hogyan kellene ezt jól csinálni?
A lányom 4 éves, nemrég elkezdtünk úszásra járni.
Ma egy kisfiú elvágta a lábát, így az egyik tanár kijött a vízből elsősegélyt nyújtani. Bent maradt a gyerekekkel 2 tanár.
A lányomat vitte egy kört az oktató, aztán kihúzta a sekély részre. Én közben elkezdtem pakolni, mire visszanéztem, láttam, hogy a lánykám a mélyvízből próbál visszajutni a sekélyre (nem fokozatosan mélyülő, hanem van egy pad szerűség). Lábujjhegyen igyekezett, az orra meg a szája alig ért ki a vízből.
Mire odaléptem, már csak 1-2 lépésre volt, ügyesen ki is mászott. Aztán elkezdett zokogni, mert hogy beleesett a mély vízbe. Körülnéztem, az oktató sehol nem volt éppen.
Utána hazafelé folyamatosan sírt, mondogatta, hogy nagyon megijedt. Még itthon is elsírta magát.
Azt mondja, hogy soha többé nem megy.
Mi a teendő ilyenkor? Hagyjam rá? Vagy próbáljam finoman rábeszélni? Vagy?
Én pedig vinném, és közben megnyugtatnám!
Nem akarnám, hogy ez legyen az utolsó élménye az úszással kapcsolatban, és örökre megutálja (lásd mint első válaszoló).
De szerintem más helyre és más oktatóhoz vinném!
Szerintem meg mihamarabb vissza kellene mennie. Az autóbaleseteseknek is azt ajánlják, minél hamarabb üljenek vissza az autóba, mert ha nem teszik, soha többet nem mernek beleülni.
Óvatlan volt, mély vízbe esett, megijedt. Még most tanulja az úszást, ha most ráhagyod, nem viszed többet, soha nem tanul meg úszni és emiatt az élmény miatt rettegni fog a víztől.
Próbálj vele beszélgetni erről, h csak baleset volt, legyen óvatosabb, mondd el neki, mit tehetett volna másképp, h elkerülje a bajt.
Szerintem is vinni kéne, azaz vidd el, de ha nagyon tiltakozik és nagyon sír, hogy nem akar bemenni a vízbe, akkor lehet mégsem kellene erőltetni, vagy később visszatérni rá. Mondjuk azért jó felelőtlenség volt, hogy senki sem látta a kicsit, hogy a mély vízbe került - és itt nem rád godnolok.
Én kiskoromban szintén jártam ezer féle úszásórára, ahol hellyel közzel nagyjából megtanultam úszni- legalábbis azt hitten. Nagy bátran be is mentem a 2m-esbe, és majdnem bele is fulladtam, engem is úgykellett kihúzni. Azért megtanultam úszni, de én is félek a mély víztől. Pl tengerbe sem merek bemenni, ahol már nem ér le a lábam, vagy a Balatonba sem. Medencében még csak-csak már nem fulladnék bele, de én is félek sajnos.
Autóbalesetem is volt. Autó totálkár, én kisebb sérülés. Rögtön visszaültem vezetni, bár azért nyilván megviselt és sokáig kerültem azt az útvonalat, ahol történt. Nem sokkal rá volt tesómék balesete, az viszont nagyon durva volt, nagyon megsérülek, épp hogy életbe maradtak (tesóm férje és a 20hós gyerek). Na ez viszont olyannyira lesokkolt, hogy 6éve alig merek vezetni. Vezetek, de csak ha nagyon muszáj. Nem múlik az emlék.... :(
Én tennék egy próbát a kislánnyal - sokat beszélgetnék vele, de ha nagyon nem akar menni, akkor ne erőltessétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!