Akinek esti elalvásnál kérte gyermeke, hogy feküdjön mellé, hány éves koráig kérte?
Figyelt kérdés
2016. febr. 22. 22:53
11/13 anonim válasza:
Egy gyerek nyilván az idők végezetéig kéri. Neked kell meghatározni az időt, amikor úgy érzed, hogy egyedül is ellesz.
12/13 anonim válasza:
Mivel minden gyerek külön egyéniség,a te gyerekedet te ismered ; milyen korú,mennyire anyás,mennyire apás,mennyire félős,stb.így hát ezt a kérdést is jó érzékkel meg tudod oldani.Egy egészségesen fejlődő gyerek 5-6 évesen már igazán megérti,ha dolgokat megbeszélsz vele. Pl. Apával ilyenkor tudom megbeszélni ....ezt és ezt, a kis tesót nem lehet még úgy magára hagyni mint téged,mert ő még nem tud olyan okosan gondolkodni mint te,stb.stb.Ne aggódj,nem fog sérülni a gyereked,mert ha már itt a gyakorin te ilyet kérdezel,akkor te egy gondoskodó,szerető anya vagy!Olyan anyának gondollak,aki napközben is szeretgeti gyerekét,tehát ha eljön a gyerkőc alvásideje,nyugodtan mondhatsz neki nemet,nem lesz a gyereknek semmi baja!(Persze jó lenne tudni,hogy a gyerek hány éves és mennyire félős,mert van extrém félős,szorongó gyerek is,de az már orvosi eset).
13/13 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Köszönöm válaszod! Valóban nagyon fontos nekem, hogy a gyermekem lelkileg kiegyensúlyozott legyen, biztonságban érezze magát mellettünk. Tudja, hogy számíthat rám, bármikor szüksége van rám. Nem érzem, hogy ezzel visszaélne. Ha nincs a kistesó, talán fel sem merül bennem, hogy "megtagadjam" tőle az esti összebújásunkat, egész nap nem látjuk egymást, olyankor jó sutyorogni vele mindenféléről.
Június elején lesz egyébként 5 éves, nem extra félős, nincs komolyabb gond vele.
Azt hiszem, azért is lépem meg nehezen ezt a dolgot, mert emlékszem, kisgyermekként mennyire féltem én egyedül elaludni, pedig nem volt velem sem semmi gond (sőt, nagyszájú kislány voltam).
2016. márc. 1. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!