3-4 éves gyermeketeknek milyen készítményeket tesztek a kenyérre?
Nem feltétlenül egészségmániából, hanem odafigyelés miatt én is úgy gondolom, hogy a felvágottak, húskészítmények, virslik nem biztos hogy emberi fogyasztásra valók (főleg a bolti, vákuumcsomagolt, de a házi hentesmester is hasonló alapanyagból csinálja a virslit).
Milyen kencét, feltétet raktok a kenyérre amit szívesen megeszik?
Ugyanazt eszi a lányunk, mint mi.
Én megveszem a 600ft/kg-os párizsit is, mert sajnos nem telik több ezres sonkákra, veszek májkrémet, virslit is.
De amiben tudom mi van persze az a házi készítésű krém.
Ha húslevest főzök, akkor a leveshúsból szoktam pástétomot készíteni (hús, margarin, só, bors, mustár), ez rettentő finom pirítóssal, hamar elfogy :)
nutella
vaj és főtt tojás(+sajt)
kőrözött
Sonka-paradicsom
szalámi és valami zöldség
lekvár
májkrém
vajas mézes
Az élethez nálunk hozzátartozik,hogy húskészítményeket fogyasztunk.Én is azokon nőttem fel, a szüleim is,és még egyikünk sem halt bele.
pizzás melegszendvicskrém (paradicsom, hagymán lepirítva, fokhagymával, pizza fűszerrel bazsalikommal). Erre sajt és akkor úgy melegszenya.
cukkinikrém, padlizsánkrém, tojáskrém, kőrözött. Mi is ezeket esszük.
ja, répáról jut eszembe, hogy ezt mi próbáltuk és elég jó:
Pirítósra tonhal. (a citromos a kedvenc)
Lekvár, lágy tojás, krémsajt.
A jó minőségű felvágott sem egészséges, gyereknek semmiképpen.
Tessék, leírtam egy jó minőségű sonka tartalmát a csomagolás alapján:
"Sertés combszínhús (85%), Víz, Jódozott nitrites só (étkezési só, kálium-jodát), Glükóz szirup, Emulgeálószerek (E451, E452), Zselésítő anyagok (E407a, E508), Ízfokozó (E621), Antioxidáns (E316), Tartósítószer (E250), Bevonat: színezék (karamell), glükózszirup fűszerkivonat, aromák"
Oké, hogy 85% színhús, de a maradék 15%...
Utolsó: persze, nem a legjobb étel a felvágott, de akinek nincs pénze sült/főtt színhúsra, mint ahogy az egyik válaszadó írta, hogy ők azt esznek, az mégis mit egyen a gyerekével együtt?
Szerinted az óvodában, iskolában is színhúst kapnak? Megsúgom: nem.
Nagyanyáink, dédnagyanyáink is ezen éltek, mégsem haltak bele 40-50 évesen.
igazából nem, mert nagyanyáid dédanyáid maguk vágták a disznót, füstöléssel és sóval tartósítottak, színezéket ilyesmit meg azt se tudták létezik..
szóval egyébként mi minden év decemberében keresünk olyat ismerettségi körben aki disznót vág, füstöl, kolbászt tölt, és tőle veszünk rakat mennyiségű húst és lefagyasztjuk...aztán esszük amíg kitart. de ősszel már nincs belőle, ezért én is szoktam felvágottat venni...csirkemell sonkát pulykamell sonkát...nem hiszek abban, hogy ebbe fogunk belehalni :) nyugodtan adhatod a gyereknek, mi palizeren nőttünk fel és még élünk..a lényeg a mérték. ne állandóan ilyesmit egyen: pl vehetsz amúgy májat, kisütheted, májzsíros kenyér isteni..meg most olyan olcsó a sertés hogy érdemes lehet húspástétomokat is csinálni, vagy házi májkrémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!