Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányunk nem iszik...

3 éves kislányunk nem iszik cukros italokat. Miért akkora probléma sok szülőnek, hogy nem adunk neki cukros italokat?

Figyelt kérdés
Sokszor szembesülünk azzal, hogy mi megvonjuk tőle stb. Akkora probléma ez? Nem szeretnénk ilyennel itatni 3 évesen.

2016. febr. 14. 13:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%

Nekem ez a következő esetben lenne probléma:

A gyerekem kér egy kis kólát, én adok neki. Te odajösz, és elkezdesz kérdőre vonni, prédikálni, hogy halálos méreggel próbálom meggyilkolni a gyerekemet, BEZZEG TE csak vizet adsz a sajátodnak.

2016. febr. 14. 14:55
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

Írj légy szíves egy példákat, hogy konkrétan milyen esetben volt ez probléma! Kíváncsi vagyok a szitukra, meg hogy hányszor fordult ez elő, mert nehezen tudom elképzelni, hogy egy-kettő-többedik szülő odamegy hozzád a játszótéren/oviban stb, és azt mondja: "megvonod a kólát a gyerektől, te szemét".

Nyilván volt valami előzménye ezeknek.

2016. febr. 14. 15:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A lányom is ritkán kap cukros innivalót, de eddig leginkább a "de jó, hogy megissza a vizet" reakcióval találkoztam.

Egyszer a bölcsődében baracklevet kaptak a kulacsukba. Kénytelenek voltunk hazahozni a kulacsot, mert nem akarta elengedni, amíg meg nem itta. Viszont abból nem csinálok problémát, ha néha ilyet iszik, 90%-ban sima vizet kap.

A kólát egyszer nagyon tarhálta az apjától. Mondtam, hogy most még jó szénsavas, hadd kóstolja meg. Belenyalt, iszonyú pofavágások, hogy fúj, ez mi, többet nem kért. Így egy korty kólával jó időre megoldottuk, hogy ne akarjon inni.

2016. febr. 14. 15:48
 14/19 anonim ***** válasza:
84%

Anyósom folyton ezzel a cukorral jön, krémtúró, meg cukros tea. Ne törődj vele.

Bölcsit látogattak meg nemrég a barátnőmék, hogy válasszanak, hová adják a gyereket majd.

A dajka ironikusan, kikacsintva odasúgta a lánynak, hogy "képzelje, vannak olyan alternatív szülők, akik még a teába se tesznek cukrot, szerencsétlen gyerek". Mire a barátnőm férje: hát, mi is ilyen alternatívak vagyunk ezek szerint, csak nem tudtunk róla.:)) Nem oda viszik a gyereket.:))

2016. febr. 14. 16:54
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

Még nincsen gyerekem, tervezzük, azért szoktam olvasgatni ezt a témát..

Nos mi a párommal egyáltalán nem iszunk cukrosat.. Víz, ásványvíz, ízesítetlen tea (fekete, zöld, gyümölcs, mindegy milyen), tej, tejjel felhúzott ízesítetlen kávé (a párom még tejet sem kér bele, csak simán).

Hát az egészen biztos, hogy nem fogunk cukrosat itatni a gyerekkel, mivel nem lesz otthon semmi ilyen. Esetleg szörp, néha rákapunk, de én azt is annyira vizesen iszom, hogy rendre kiröhögnek miatta, hogy egyáltalán minek rakok a vízbe szörpöt.. Biztos fog találkozni cukros dolgokkal, mi is szoktunk sütizni, nassolni, de cukros löttyöt nem nagyon fogunk adni neki.

Én ezt egyáltalán nem érzem problémának.

2016. febr. 14. 17:17
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként most végig olvasva a kommenteket és látva az "alternatív szülős" megjegyzést.. Nem is értem, hogy ez miért "alternatív"..

A gyerek általában azt fogja szeretni, amit a szülők. Ha valaki cukrozatlanul, ízesítetlenül iszik dolgokat, vagy nem fűszerezi, sózza agyon az ételeket, akkor nyilván a gyerek is ezekkel fog elsősorban találkozni.

Ha pedig a szülőnek ilyen fogyasztási szokásai vannak, akkor miért adna szándékosan cukrosan, sósan, fűszeresen dolgokat a gyerekének.

Ettől fogva nekem ez az "alternatív" szülős megjegyzés annyira ostoba és értelmetlen, hogy azért nem vinném oda a gyerekemet, mert nem akarom, hogy ilyen ostobák foglalkozzanak vele (és nem azért, mert elrontaná a gyereket a cukros teával).

2016. febr. 14. 17:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk azert az hogy a szulinapi tortajabol nem ehet egy falatot az eleg durva...nakkor miert nem csinaltattatok neki cukormebteset? en sem vagyok az edesseg hive es azzal egxet is ertek hogy egy eves kor alatt ne egyen ilyesmit na de konyorgom ha szulire eszik egy falatot mi baja lenne mar a foganak?.
2016. febr. 14. 20:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Gondolom azért probléma, mert fennen hirdeted és propagálod, vagy dicsekszel vele.

Ha nem tudnának róla, nem lenne probléma.

Ha tehetem én is elkerülöm, és lehetőleg ilyet nem adok a kisfiamnak - de én ezt nem verem nagydobra...

2016. febr. 16. 14:47
 19/19 A kérdező kommentje:

Én se verem nagy dobra. Nem is hirdetem. De amikor egy beszélgetés alkalmával felmerül, hogy ki mit vagy ép mit nem ad a kicsinek kiderül.

Ha nagyinál van szörp pl akkor persze ihat ha kér belőle, nincs megtiltva, de nem csinálunk rendszert.

De ha egy családi összejövetelen mindenki ilyennel akarja itatni akkor persze szólok, hogy ne adjanak a kislányomnak egymás után cukros italokat. Egyrészt mivel nem ez a fő itala nem tenne/tesz jót neki ha egyszerre sokat inna ilyenekből.

2016. febr. 17. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!