Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit néz mesét (gépen,...

Mennyit néz mesét (gépen, tvn) 1,5-2 év körüli gyereketek?

Figyelt kérdés
2016. febr. 3. 18:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Amennyit engeded.

A háttérben mehet érdektelenebb mese, de napi 1,5-2 óra aktív tévézésnél több nem kellene egy gyereknek.

Persze ma már sokan babysitternek használják a tv-t.

Aztán meg később csodálkoznak, hogy a gyereknek minden féle antiszociális, vagy pszichés gondja van.

Vagy ha egyik sem, akkor gerincferdüléses és gyenge fizikumú.

Ennél többet nem szabad számítógépeznie sem, és a tablett is, meg az okostelefon is számítógép.

2016. febr. 9. 10:30
 12/12 A kérdező kommentje:

hát a háttérben minek menjen...mivel nem szépítem, én is baby sitternek tartom a tv-t, mint írtam főleg ha zuhanyzok, vagy olyat csinálok a konyhában, ami miatt veszélyes az ott léte, akkor ültetem le elé..

de ez nem haladja meg a napi 1 órát...általában 40 perc napi szinten...a háttér zajos tv szerintem még rosszabb mikor nézi, mert folyamatosan elvonja a figyelmét, az agya egyszerre több dologra koncentrál, így a játékra sem figyel igazán, meg a mesére se, egyik sem fejleszti, ráadásul nem köti le annyira hogy "egyedül" lehessen vele hagyni..

ezért ha képernyő elé engedem, akkor a kedvenc meséjét teszem be, amiről tudom hogy tátott szájjal nézi, mert igen is, szerintem a tv is fejleszt, ha mást nem a szókincset, a beszéd készséget és a vizuális készséget (mind emellett teljesen aláírom hogy a test tartásnak és a szemnek nem tesz jót) De még mindig inkább akkor már koncentráljon a mesére és utána minden elektromos kütyü lekapcs és jöhet a játék, mint hogy egész nap a háttérbe menjen a mese, amit aztán nem néz, és nap végén meg még nyafog is hogy mesét akar nézni.

2016. febr. 9. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!