Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3év körüli gyereketek mit...

3év körüli gyereketek mit szokott enni?

Figyelt kérdés
A lányom mostanában annyira válogatós. Nem tudok már mit kitalálni neki. Leírnátok, hogy mit szokott reggelizni, ebédelni és vacsorázni?
2014. júl. 29. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Reggeli:

kenyér, kifli, péksütemény, vaj, sonka, sajt, szalámi, zöldségek, kenők, müzli tejjel, tojás, virsli...

Ebéd:

menzáról hordjuk, ami éppen van, szokásos menzakaja

Vacsora:

szinte ugyanaz, mint a reggeli, a tojás és a virsli kimarad, vagy ha marad az ebédből, akkor az.

Napközben gyümölcs, joghurt...

Tehát nagyjából ugyanazt eszi, amit mi. Pl. nem szereti a paradicsomlevest, túrós tésztát, ezeket nem erőltetem. Viszont volt már olyan is, hogy csak hiszti miatt nem akart valamit megenni (előtte simán megette, tehát tudtam, hogy szereti, konkrétan rántott karfiolról volt szó), akkor egyszerűen nem ebédelt. Vacsorára már megette. Lehet, hogy túl kemény vagyok, de úgy vagyok vele, hogy ha a gyerek válogatós, az sokszor a szülők hibája (nem biztos, hogy nálatok is, csak általában). Sokan állandóan kérdezgetik a gyereket, hogy mit ennél, mit innál, mit főzzek, blablabla. Nálunk ez nincs. Nem főzök/hozok olyat, amit nem szeret, de azt eszi, ami van. Sok szülő olyan nagy problémát csinál abból is, ha a gyereke pl. nem ebédel rendesen. Akkor egész délután tömik (barátnőm múltkor itt volt, kb. 10 percenként kérdezgette a gyerekét, hogy nem enne-e valamit...). Pedig egy étkezés miatt nem lesz semmi baja a gyereknek, max. megtanulja, hogy ha ebédkor nem eszik, már csak uzsonnaidőben lesz kaja.

Egy három éves gyerkőc nyugodtan eheti azt, amit a felnőttek, ha az változatos, egészséges. Tehát szűrd ki azokat a kajákat, amit tényleg nem szeret, azon kívül már csak a fantáziád szab határt (rengeteg recept van a neten, gyors, egyszerű, finom kaják). Nekünk jól jön, hogy itt van a sarkon a menza, biztos nehéz minden nap/minden másnap valamit kitalálni, de nem kell annyira túlspilázni.

2014. júl. 29. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szívemből szólt az első,én is ugyanígy csinálom,és nem válogatós a lányom,persze van amit nem szeret,azt nem erőltetem.
2014. júl. 29. 13:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom csak ritkán kap pékárút, ugyanis ha megeszi, szörnyű fájdalmak közepette kakál, általában a bugyiba, mert a wc-re sem tud ráülni annyira fáj neki.

Így reggelire tojást vagy virslit eszik, kenyér nélkül. Ebédre: levest és húst főzelékkel, krumpli pürével, vagy valami rakott dolgot.

Vacsorára vagy ebédet vagy reggelit.

Napközben többször eszik gyümölcsöt.

2014. júl. 29. 14:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos az én lányom a banánon és a konzerv ananászon kívül semmi gyümit nem eszik meg.
2014. júl. 29. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!