3 éves kislányomat hogyan készítsem fel vérvételre? Tavaly is volt, és hála az okos laborosoknak, pánikba esett.
Figyelt kérdés
Nem lett volna vele semmi baj, érdeklődve nézegetett, erre a két laboros nő lefektette "a biztonság kedvéért", az egyik meg szinte ráfeküdt, hogy lefogja. Persze, hogy megijedt szegényem, és ordított. Még emlékezhet az esetre, mert múltkor mondta, hogy a keze fején bökték meg a nénik. Most máshová megyünk, itt talán nem ez lesz, és tippeket szeretnék kérni, hogy mit mondjak neki.2008. szept. 18. 12:38
1/5 anonim válasza:
lehet, hogy butasagot irok, nekem meg nincs gyerekem, csak benn a pocimban :)
de én megprobalnek valami mesét kerekiteni a dolog kore, történetbe illeszkedni, és majd vérvétel után befejezni a meset, és akkor nem negativan izgulja vegig, hanem amolyan játszás lesz a dologból. (foleg ha utana van idod valami kedves kis programra)
2/5 anonim válasza:
Talán modhatnád neki, mivel már nagy lány, nem fogják a nénik lefogni, mert ő már nem kicsi. Csak a babákat kell. Ezt a felnőttek úgy szokták, hogy nem néznek oda (addig valamivel lekötnéd a figyelmét) és így csak egy pici csípés az egész - akár bele is csíhetsz picit a karjába, hogy tudja miről beszélsz. És persz aki nem hisztizik az a végén meglepit kap :-D
3/5 A kérdező kommentje:
Igazából tudja, mi fog történni, mert az elmúlt 2 hónapban háromszor is jelen volt vérvételnél (kétszer anyósomnál, egyszer velem), és látta, hogy nem nagy dolog, így abban bízom, hogy nem fog annyira bepánikolni, mint tavaly.
2008. szept. 18. 19:28
4/5 anonim válasza:
Én mindig őszintén elmondtam hogy egy kicsit fájni fog ,de hamar túl leszünk rajta és utána jön valami kedves kis ajándék. Ahóvá mi jártunk ott az volt a bevált módszer, (két gyermekem van) hogy az ölembe ültettem és én fogtam le az egyik karját a dokinő meg a másikat. Ami még fontos hogy ne lássa, érezze rajtad hogy félsz mert akkor ő is jobban elbizonytalanódik. Én határozottan mondtam elötte sokszor hogy ezt meg kell tenni, ha akarjuk ha nem nincs mese muszály megtenni. Sokat beszélj neki róla hogy mit fognak csinálni vele.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Tegnap túlestünk a vérvételen. Apuci ölében volt (az enyémben nem fért volna el a pocimtól), és nem is volt jelenet. Sírt ugyan, de nem vonaglott, így hamar végeztek is. Utána már nem is volt gond, mert jött a baconos kifli almalével, amitől begyógyult a bibije. :D Ma meg nekem volt vérvételem, és amikor hazahoztam őt az oviból, összehasonlítottuk a szurink helyét. :DDD
2008. szept. 24. 16:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!