Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Itt csak lakotelepen lako...

Itt csak lakotelepen lako anyukak irnak? Akik el tudnak menni a gyerekkel de/du jatszoterezni, mert ott van egy kopesre, de mi van azokkal a gyerkocokkel akik tanyan laknak, tobb kmre a varostol/falutol?

Figyelt kérdés
Komolyan erdekelne,hogy ok hogy csinaljak! Vagy azoknak a gyerekeknek eleg a kerti friss levego es a tobbiek jarnak kenyszerusegbol a jatszora?
2016. jan. 21. 07:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Falunk lakunk, családi ház, van játszótér mégsem járunk el oda. Ha el is megyünk akkor max 15 percre köti le a fiamat, az udvarban viszont 2 órát is kint van úgy hogy folyamatosan kitud valamit találni magának.

Én nem is vagyok az a fajta aki egész nap az utcán sétálgasson meg játszótereket kutasson fel, örülök hogy itt az udvar és bármikor ki lehet menni és nagyon sok mindent lehet csinálni. Szerintem a tanya maga lehet a világ legjobb játszótere a gyerekeknek, főleg ha még állatok is vannak és gépek.

2016. jan. 21. 09:48
 12/24 anonim ***** válasza:
36%
Családi házban nőttem fel. Az óvoda udvarán találkoztam először "játszóteres" játékokkal. Az udvar sokkal érdekesebb.
2016. jan. 21. 10:30
 13/24 anonim ***** válasza:
mi is falun lakunk kertes házban, bár van egy játszótér 200 m-re tőlünk, de inkább az udvaron játszunk itt is van hinta ,csúszda és tavasszal csinálunk homokozót, van egy kis konyhakertem a fiam sokkal jobban szeret itt ténykedni , kapál-gereblyél - ás a saját kis szerszámaival :) persze néha elmegyünk oda is, de egyelőre nem igényli különösebben, én úgy gondolom egy tanya igazi gyerekparadicsom, hisz aki tanyán él sok állat is van, alapvető "játszótéri játékok" ott is vannak, ennél több nem kell egy kisgyereknek :)
2016. jan. 21. 10:36
 14/24 anonim ***** válasza:

Tanyán lakunk,családi házban.

Igen,messzire van a játszótér,de busszal vagy autóval bármikor mehetnénk akár egy nap kétszer is.Viszont van itthon játszótér,az tökéletesen elég.Körbekerített udvarunk van,van egy kis kutya is meg 2 macska,teljesen jól elvan velük a gyerkőc.A családi napköziben úgyis játszik eleget másokkal,itthon meg mi játszunk vele,hintázunk stb.Ezenkívül néha játszóházba megyünk.

Attól,hogy a várostól pár km-re lakunk,nincs elszigetelve :-)

No meg ott vannak a külvárosi részek,ahonnan ugyanilyen távolság a város és ott sincs játszótér.Ők is bemennek a városba (ugyanúgy mint mi,boltba,ovi/suli/munka).

2016. jan. 21. 11:11
 15/24 anonim válasza:

Budán lakunk, kertes házban.

Nem megyünk mindennap játszóterezni, mert van itthon is 2 játszótér, csúszdával, hintákkal, mászókákkal, homokozóval, plusz nyáron itt a medence is. Több kisgyerekes, kisbabás barátnőm van, ők is gyakran jönnek, vagy mi megyünk hozzájuk, esetleg sétálni, játszóterezni, játszóházazni, így ritkán múlik el nap nálunk gyerektársaság nélkül.

Ráadásul a fiam még csak 2 éves, szóval ha megyünk valahová, még nagyon kell rá figyeljek, igazi kis rosszcsont.

2016. jan. 21. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
Mi pusztán lakunk kb 5-10 km-re a várostól, van játszótér, van egy a lányommal egykorú gyerek, de sosincsenek kint, meg olyanok is hogy nem igen igényeljük a társaságukat(a gyereküknek 2,5 évesen az a legjobb szórakozása hogy fellöki a lányomat, jó játék mi)van udvar, sok-sok játék, van egy kis erdö elszoktunk menni sétálni, meg persze megnézünk minden fűszálat, csigabigát, ha van. :)
2016. jan. 21. 12:09
 17/24 A kérdező kommentje:
na akkor megnyugodtam hogy nem kell annyira ragorcsolni erre a jatszoter temara, bar egyelore meg tervben sincs a gyerek, a tanya is meg hadilabon. En lakotelepi gyerek voltam korulottunk millio jatszoterrel es nem tudtam elkepzelni ezert kerdeztem itt. De akkor ezekszerint a tanyan/kertesben lako anyukaknak tobb szabadidejuk van mint a naponta jatszoterezoknek,nem? Amig otthon elvan a gyerek a kertben latotavolsagra, addig lehet a kertben dolgozni, teregetni, autot mosni stb
2016. jan. 21. 12:45
 18/24 anonim ***** válasza:
Lakótelepen lakunk, de nem járunk az itteni játszótérre, mert pocsék. Hiába van valahol játszótér, ha a környéken nem nagyon van gyerek, akkor meglátszik a játszótéren, hogy nem használják. Tiszta gaz és kutyakaki a homokozó, van két hinta, az csupa rozsda, meg egy csúszda, amin nem lehet már lecsúszni, mert lukas. Ennyi. Senki nem jár ide játszani, inkább a kamaszok, fiatalok járnak ide esténként dumálni. Ha játszótérre akarunk menni, buszra kell szállnunk.
2016. jan. 21. 12:47
 19/24 anonim ***** válasza:
16-os vagyok, itt vannak gyerekek,(kb 80 fös a Puszta abból van 8-10 gyerek) szeretik a játszóteret, az én lányom is, úgy hogy a párom leszokta nyírni a füvet, és rendbe szoktuk tenni a dolgokat :)
2016. jan. 21. 12:50
 20/24 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

Igen, egyébként az udvarban tényleg az a jó hogy ki lehet engedni a gyereket miközben az ember mást is tud csinálni. Az én fiam lassan 3 éves, tavaly nyáron már simán kiengedtem egyedül az udvarra úgy hogy 10 percenként ránéztem, közben főztem, teregettem stb...

2016. jan. 21. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!