Hiszti a buszon ülőhelyért. Hogy kezeljem?
2 megoldás jutott az eszembe, egyik, hogy megmondod annak aki át akarja adni a helyét, hogy köszönöd de nem kéred, muszáj megtanulnia hogy hisztivel nem érheti el a célját - ezt így elmondani, hogy tudják, nem a gyerekedet kínzod, csak próbálod nevelni :)
2: esetleg beígérni neki egy pici ajándékot (1 csoki, 1 cukor, tehát valami kis apróság) hogy ha szépen viselkedik akkor kap, ha nem akkor nem... és persze ezt be is tartani :)
azt csak halkan jegyzem meg, hogy én ha ülnék egy buszon és egy 3 éves kicsivel szállna fel valaki, ha nem hisztizik a gyerek is átadnám a helyem, hisz ő még pici a biztonságos kapaszkodáshoz :)
tanulja kivívni az akaratát.
kényes téma, nem könnyű, hogy ne sérüljön az önbecsülése.
mert ha leállna a histivel arra is ügyelni kellene, hogy akkor ne álljon csak szóval nem ülhet le, szóval akkor pláne helyet kellene mindig kérni..szóval maradna ugyanez csak szépen viselkedve
gyermekem is kezdte néha de ő azt hogy még buszozni akar és leszállva csapott balhét :)
Nekem még az jutott eszembe, hogy előbb leszállni (vagy távolabb felszállni), hogy sétáljon kicsit (persze ha van lehetőség - tehát nem a falu egyetlen megállójáról van szó).
Így esetleg meglátja, hogy ha hisztizik a buszon, akkor gyalogolni kell.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Leszállni reggel nem szállhatok le vele, mivel időre kell mennünk, hazafelé megoldható. Az utóbbi napokban rávettem, hogy megüljön az ölemben (nem ablak mellett), bár volt hiszti, de aránylag hamar lenyugodott. Nagyon akaratos, bár az oviban meg dicsérik, milyen jó gyerek. A buszon tombolja ki magát... :)
Mégegyszer köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!