Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyre kevesebb türelmem van a...

Egyre kevesebb türelmem van a gyerekhez. Már sajnálom ha bölcsiből hazahozom. Mit lehet tenni ez ellen? (20. hó)

Figyelt kérdés

azt vettem észre magamon, ha vele vagyok, nincs kedvem vele játszani, folyamatos fáradtságérzésem van, örülök, ha ellátom és gyakran sírba visz, hogy szétrombolja, fel is robbantaná a házat, ha rajta múlna és folyamatosan szajkózni kell, hogy pl autózz inkább mert amazt nem szabad, v játsz mást stb néha 100%-ig olyan, mintha direkt csinálná! közvetlenül akkor, hogy rászólok, elveszem a kezét, üvöltök...és nyúl vissza és ott tartja a kezét, közben ordít vissza..ha lement a dráma, visszamegy megint megcsinálni.

komolyan lassan nem i értem miért sír ha viszem bölcsibe, mikor ott százszor boldogabb.

elkeserít, hogy így alakult, miközben én a boldogságát akartam mindig is.

2016. jan. 15. 12:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

sokszor vagyok én is így, 15 hónapos a gyerek. direkt mindig a rosszat csinálja. én is üvöltök, erre kinevet. rácsapok a kezére, kinevet. és irtózom a tudattól, hogy ez még hónapokig/évekig így megy majd...

kitartást nekünk

2016. jan. 16. 23:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Sajnos én is így vagyok! Sokszor kiabálok Vele,pedig tudom nem szabadna.Mikor hozom a bölcsiből,már arra gondolok mivel töltjük el az időt. Pedig annyira szeretem. Sokszor azért sírok,hogy miért vagyok ilyen.
2016. jan. 17. 10:06
 13/14 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok. jó azért olvasni, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. máshogy képzeltem az egészet, nagyon rossz anyának érzem magam, néha arra gondolok, boldogabb lenne egy másik csaldnál (egyedül nevelem, lehet, hogy ez is gond). persze én is nagyon szeretem őt, és napközben nagyon jól elvagyunk (még nem bölcsis), de estére annyira elfáradok! plusz mindenféle házimunka, semmi segítségem, néha rajta csattan az ostor. utálom az egész helyzetet. főleg hogy néha tényleg direkt csinálja, vagy legalábbis úgy tűnik, és kinevet. akkor persze visszanevetek rá, nem bírom megállni, de idegörlő, hogy már kitépte a konnektort, kétszer összetörte a lámpát, csapkod, dobál, stb. :(
2016. jan. 17. 11:52
 14/14 anonim ***** válasza:

20 hónaposan pontosan ez a dolga. Ugyanekkora a lányom és ugyanezt csinálja. Az énhatárok most alakulnak ki, a belső szabálykövetéshez az kell, hogy sokszor rápróbáljon és mindig ugyanazt a megnyugtató választ kapja. Akár nem, akár igen.

Nem felnőttről van szó, aki a szó eredeti értelmében "direkt" bosszant. Viszont a folyamatos üvöltéssel kizárólag annyit érsz el, hogy a gyerek szorongóvá válik, mert kiszámíthatatlanul csapnak ki belőled a lángok.

Ha veled üvöltetnének, te is feszültté válnál, egy gyerek még érzékenyebb erre.

Egyetlen megoldás, hogy türelmet és kontrollt erőltetsz magadra és ha kell, százszor nemet mondasz.

Lehet traumatizálni, de annak akkor van értelme, ha tényleg veszélyben van és az a szándék, hogy féljen valamitől. Forró víz, autó elé kirohanás... akkor se ez a legjobb, de ott nem feltétlenül gond, hogy fél.

2016. jan. 17. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!