Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen anya az, aki ellenzi,...

Milyen anya az, aki ellenzi, hogy a gyermeke nyelvet tanuljon? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én 3 nyelven beszélek. Ebből az egyik nagyon tetszik a párom kislányának. Szeretné ha tanítanám, már tud is sok szót. Nagyon tehetséges, okos gyerek. Viszont az anyja megtiltotta neki. Àllítólag azt mondta, hogy ez hülyeség és ha megtudja, hogy a gyerek titokban tanul, akkor nagy baj lesz és nem fogja engedni hozzánk. A nő természetesen semmilyen nyelven nem beszél. Szerintem viszont ez mindennél fontosabb a mai világban. A gyerek heti 4 napot van nálunk. Mit csináljak? A páromat nem lehet belevonni, nem akarom ezzel idegesíteni. A kislány nagyon el van keseredve de nem mer ellenkezni az anyjával, fél tőle. Gondolom a nőnek az a baja, hogy én tanítom a gyereket. Hogyan lehetne ezt megoldani valami békés módszerrel?
2016. jan. 13. 00:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem én sem ezt a sok negatív embert. Minden nyelvvel több lesz az ember. Ne érdekeljen mit mond anyuka. A gyerek később nagyon is hálás lesz neked vagy már most is az.
2016. jan. 14. 08:18
 22/23 anonim ***** válasza:
55%

Lehet, hogy csak én siklottam át felette, de sehol nem látom, milyen nyelvről írsz.

A te fiad kikéri magának, ha magyarul szólsz hozzá?

2016. jan. 14. 08:49
 23/23 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudjatok, de komoly butaságok hangzottak el a hozzászólásokban. Aki azt írja, hogy csak anyanyelvi beszélő tanítson nyelvet, az gondolkodik mikor ilyet ír? A nyelvtanárok 99%-a nem anyanyelvi! Emberek ezrei nyelvvizsgáznak le és jutnak el jó szintre úgy, hogy anyanyelvi beszélővel még csak nem is találkoztak. Igenis tanítsák a szülők a gyerekeket, nincs annál izgalmasabb feladat, mint együtt fedezni fel a nyelvet a gyerekkel. Nyelvvizsga sem kell hozzá. Számos olyan weboldal létezik, agol ehhez segítséget lehet kapni. Nem kell hogy a gyereknek anyanyelvi kiejtése legyen. Anélkül is tökéletesen boldogulni fog bárhol a világban. Csak beszélje a nyelvet!

Gyakorló nyelvtanárként mondom ezt.

2016. febr. 24. 07:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!