4 év alatti testvéreket együtt vagy külön fürdetitek? Ti hogy csináljátok?
én nyugodtabb vagyok, ha a 3 évesemet folyamatosan szemmel tartom a kádban
nem tudod a kicsit ott a fürdőben megtörölgetni?
Szerintem kiveszed a lányod, megtörlöd, aztán köntös+papucs. Kiveszed a fiad, őt meg törölközőben kézben viszed a szobába.
Így egyik sincs felügyelet nélkül.
Fiam nemsokára 3 éves, és annyira merem hagyni egyedül, míg beszaladok a mamuszért, vagy a törölközőért a szobába. De olyan sokáig, míg bepelenkáznék és felöltöztetnék egy kicsit, biztos nem hagynám.
Együtt fürdetem őket már kb fél éve, 4 éves a nagy, 1,5 a kicsi.
A kicsit a fürdőben törlöm, a mosógépre rakom a pelenkázót és ott. De a állva is lehet akár (mamáéknál úgy szoktuk), mert hát ők már tudnak állni, így egyik gyereket sem kell egyedül hagynod.
Kádban nem hagynám egyedül a nagyot, akkor inkább a nagyot venném ki előbb, felöltöztetném és a szobájában könyvet nézhetne addig míg a kicsit törlöm, ez még mindig jobb mint a kádban hagyni a nagyot, de mondom ott sem kell egyedül hagynod, egyszerűbb ha a kicsit a fürdőben törlöd. Vagy először kiveszed a nagyot és ő megvárja veletek amíg végzel a kicsivel az is jó. Nem olyan nagy probléma ezt megoldani szerintem.
Külön fürdetem őket.
A nagy 3,5 éves, a kicsi 1 éves.
A nagyot bele rakom a kádba, addig a kicsi egy nagy törülközőre van ültetve, ahol egy pár játékkal tud játszani. A nagy mikor készen van, kiveszem a kádból adok neki egy tiszta törülközőt, Ő szépen megtörli magát, majd felveszi a köntösét és a papucsát. Ha még fürdetem a kicsit, addig le szokott ülni ő is játszani. Ha kész a kicsi, kiveszem a kádból, nagy törülközőt tekerek rá. Bemegyünk a nappaliba, ahová előre kikészítettem a pizsamákat. A nagy magától öltözik, addig a kicsit eltudom intézni.
Én nem hagynám felügyelet nélkül, a kádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!