Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A dackorszakot ki hogy élte túl?

A dackorszakot ki hogy élte túl?

Figyelt kérdés

Kislányom 19 hónapos, kb. 1 hónapja mindennapos a hiszti..

Azt hittem a foga miatt (mert akkor szokott nyűgösebb lenni) de már elbizonytalanodtam, mivel sokmindenki mondta hogy 2 év körül van az első dackorszak.

Biztam benne hogy már jó idő van igy sokat vagyunk az udvaron, majd akkor más lesz, de nem.

Nagyon akaratos lett ha vmi nem ugy van ahogy ő akarja csapkod hisztizik, üvölt.Következetes vagyok ezzel nincs gond, csak egyszerűen már úgy érzem hogy besokaltam.

Elmondom neki hogy mit miért nem szabad, hogy ne csapkodjon, hagytam hogy hisztizzen csak magában,volt hogy már a popójára ütöttem(persze csak jelképesen), de nem érzem hogy elérnék valami eredményt nála.

Ez az időszak meddig tart?Vissza fogom kapni a kis tündéremet a házisárkány helyett?

2010. márc. 24. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
nem könnyű, de ez sem tart örökké. maradj következetes, az fontos. a fiam iszonyatosan akaratos, ami mostanában hisztibe torkollik. 22 hónapos. na azt nem engedem. rászólok, h fejezze be, ha nem, mehet a szobájába őrjöngeni. én arra nem vagyok kíváncsi. imádom, lesem a gondolatait, egyáltalán nemvagyok szigorú, ami állítólag baj,de én nem vagyok ilyen. szóval kb mindent szabad neki, de a hisztit nem engedem.
2010. márc. 24. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia, nálunk a dackorszak már hamarabb elkezdődött, de mondjuk még nem durvult el nagyon (nem vágja földhöz magát a lányom, vagy ilyesmi), csak balhé, sírás, ha valamit nagyon akar, és nem úgy történik. Engem is kikészít a napi szintű sírás, de állítólag 3 éves korukra kinövik a gyerekek a dackorszakot :). Még másfél év....:)
2010. márc. 24. 22:13
 3/5 anonim ***** válasza:
az első dackorszak 1-másfél év közt kezdődik. az én kislányom 15 hós, és már benne van. kitartás és következetesség, és sok szeretet és türelem. más nem segít. persze hogy kivagy, én már most kivagyok tőle...de muszáj türelmesnek lenni, muszáj, erre gondolj, és később majd meghálálja magát. ha kiborulunk, az csak vissza fog ütni.
2010. márc. 25. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:
22 hónapos a kislányom és mi pont benne vagyunk kb. 1 hónapja. :) Szerintem egyéni, hogy meddig tart, attól is függ, mekkora a kis akarata, Te mennyire vagy következetes és erős. Én is elég nehezen bírom, próbálok következetes lenni, de nem mindig megy. Nálam is kb. úgy van, mint az elsőnél, hogy mindent lehet, de a hisztit nem bírom és nem fogadom el. Én virágspriccelővel fröcsköltem már le, de még jobban üvöltött. Rácsaptam a fenekére vagy a kezére, attól is jobban üvöltött. Talán a közöny, ami a legjobban célravezető, ha nem foglalkozol vele. Teszed tovább a dolgodat. Én szoktam benne tudatosítani, hogy hiába üvölt, ezzel semmit nem ér el, mert azért sem engedek. Kaptam egy tanácsot egy itteni kedves anyukától, hogy olyankor keressük a hisztimanót! Mondom neki, hogy merre van a hisztimanó, nézd ott fut, leng a sapkája bojtja, nézd már el is tűnt. És akkor keresi. Most épp magáról hiszi azt az egyik fényképén, hogy Ő a hisztimanó, mindig hozza a fotóalbumot és megkeresi azt a képet és mutatja a hisztimanó. És akkor már el is felejtette miért hisztizett. Kitartás!
2010. márc. 26. 15:52
 5/5 anonim ***** válasza:
1. vagyok. ma este odáig jutottunk, h behányt a hiszitől altatás alatt... kezdem feladni a dolgot:) legalábbis egyre tanácstalanabb vagyok, h mi lenne a helyes.
2010. márc. 26. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!