Fájhat a 3 éves kislányom lábszára a növéstől? Ma hazafelé az oviból sírdogált, hogy fáj, de az óvónő szerint nem esett el, nem is látszik rajta semmi.
Figyelt kérdés
Már volt ilyen egyébként, de én úgy emlékszem, nekem is volt, amikor hirtelen nyúltam sokat. Lehet ettől, vagy inkább vigyem el röntgenre?2008. szept. 15. 16:44
1/9 anonim válasza:
Nem, a fájdalom mindíg hibára, sérülésre utal, a növés pedig természetes folyamat, ha rendben megy akkor nem fájhat. inkább a nem megfelelő cipőtől fájhat.
2/9 anonim válasza:
Pedig lehet attól is. Igaz, az én fiam még pici, de a saját gyerekkoromra igen jól emlékszem, és amíg növésben voltam, nekem is mindig a lábszáram fájt, amikor hirtelen nőttem.
3/9 anonim válasza:
Szia!Mostanában nem volt megfázva a gyerek,nem volt lázas vagy nem volt hőemelkedése.Azért kérdezem ezeket,mert az én fiam is járt így(fájt a comja töve).Kiderült,hogy ellötte 1hónappal meg volt fázva egy kicsit és ráment az izűletére.Pár apig tartott.Ha nem volt semmi betegség mögötte akkor csak a nővéstől lehet.
4/9 A kérdező kommentje:
De igen, a múlt hét szerdán és csütörtök délelőtt volt 38 fokos láza. Egy kis vírusfertőzést kapott el. Lehet ettől? Ahogy mondod, a combja töve és a lába szára fáj, de csak a bal. Egyébként tegnap bevittük az ügyeletre, de akkor éppen semmi baja nem volt. Azt tanácsolta, hogy vigyük gyerekorvoshoz, aki majd ad beutalót röntgenre és vérvételre. Remélem, semmi komoly. :(
2008. szept. 16. 11:22
5/9 anonim válasza:
szia!A harmadik válaszadó vagyok.Igen sajnos akkor az lehet amit írtam.Volt olyan is amikor nem tudott a lábára ráálni a kisfiam..Gyógyszert fognak írni.Minket is megrögeneztek.akkor azt mondták,hogy a gyúladás ráment az ízűletére és sokat kellett pihentetni.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2008. szept. 16. 12:10
7/9 anonim válasza:
Az én kislányom hétéves de ő is állandóan fájlalja a lábát de ő lúdtalpas nem lehet hogy a te kislányodnak is az a baja?Egyébbként van olyan hogy növekedési fájdalom.
8/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de úgyis megyünk gyerekorvoshoz, majd megnézi a talpát is. Hogyhogy a 2 éves kicsid az? Én úgy tudtam, akkor még alakul a lábboltozat, tehát normális, ha olyan, mintha lúdtalpas lenne. Bocsánat, ha tévedek.
2008. szept. 16. 16:16
9/9 anonim válasza:
Pont tegnap láttam a tvben, hogy nem létezik bizonyítottan növekedési fájdalom. Sok gyereknél van (főleg éjszaka) fájdalom, de az orvosok még nem igazán tudják mitől. De azért érdemes elvinni vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!