Átlagon felüli lenne? Szerintem nem, nagyszülői elfogultságnak érzem.
19 hónapos a lányom. Mondhatni, mindent megért (Kant munkásságát még nem igazán.. :)).
Kb 30 szót mond, az utóbbi 1-2 hétben kezdett el napi átlagban egy új szót tanulni. Nem teljesen tisztán ejti, de felismerhetőek (cicca, papu =papucs, stb.).
Szüleim szerint, akik amúgy gyógypedgógusok, átlag feletti a szóértése és a szókincse. Szerintem is értelmes gyerek, de nem kiemelkedően zseni vagy ilyesmi. Tudtommal van, akinek az ennyi idős gyereke már rendesen, mondatokban beszél.
Az tény, hogy hozzám képest - ennyi idős koromban - előrébb jár, de emiatt nem gondolom átlag felettinek.
Az én fiam 20 hónapos. Mondatokban beszél, kevés szó van, amit nem ismer. Elég egyszer elmondani neki valamit, megérti és utána használja is. 10-ig számol és az elé rakott tárgyakat is meg tudja számolni, mutatja a kezével.
Mégsem tartjuk zseninek, nem is ez a cél. Okos kisfiú, büszke vagyok rá. Remélem később is így marad. De a lényeg, hogy boldog legyen.
Nem átlagon felüli. Nagyobbik lányom másfél éves korában beszédhiba nélkül folyékonyan beszélt. Mégse zseni, csak korán beszélt. Furcsa is volt, hogy a kisebb kb ilyen szinten volt másfél évesen, mint a lányod.
Igen, a nagyszülők elfogultak, de aranyosak.
Nem átlagon felüli, de szerintem inkább örülj, hogy a nagyszülei ennyire büszkék rá.
A kisfiam 20 hónapos. Tőmondatokat már elmond magától, mindent ismétel (persze vannak hangok amiket még nem tud kiejteni), és pár soros dalokat elénekel magától, amiket sokat énekeltem neki. Nem tartom átlagon felülinek, csak hamar kezdett el beszélni, és sokat tanul a tesótól is. (sajnos már csúnya szót is, de szerencsére nem érti)
Jaj, ne is mondd :) Az én szüleim is gyógypedagógusok egyébként, és a saját unokájukat zseninek látják :D
Anyukám mondjuk mondta is, hogy biztos benne van az is, hogy ő a napjait nem ilyen gyerekek között tölti, ezért látja az unokáját olyan hiper-szuper gyereknek. Pedig a fiam aztán nem is igazán beszélt kétéves koráig (onnantól kezdve viszont le sem lehet állítani, és tényleg szép nagy szókincse van, de azért zseninek túlzás nevezni). Érdekes, engem nem kiáltott ki zseninek, pedig én tényleg hamarabb kezdtem beszélni, mint az átlag :D
Na nem baj, aranyosak szerintem, ahogy így odáig vannak az unokájukért, és hát egy nagyszülőnek szerintem ez elnézhető simán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!