Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki nem vallásos, mit mond az...

Aki nem vallásos, mit mond az angyalokról, Jézuskáról a gyermekének?

Figyelt kérdés
6 éves kisfiam a karácsony miatt sokat kérdezget mostanában Jézusról, az angyalokról, kik ők, miért nem látjuk őket, stb. Én nem hiszek Istenben, most mit mondjak neki, mikor kérdezi, hogy angyalok tényleg léteznek-e és miért nem láthatóak akkor? Úgy érzem, ha azt mondom, igen, léteznek, akkor becsapom, de úgy látom, szeretne hinni bennük.
2015. dec. 20. 00:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
30%
6-os, hogy te mennyire elcs.eszett vagy...:D tEljsene összezavarod a gyereket, h Jézus nincs, de Jézuska van. A kettő ugyanaz a személy. Meg mi az, h a csecsemő eljön és ajándékot hoz? És mi az, h miért kell belekeverni a vallást? :D azt vágod, hogy ez eredetileg egy vallási ünnep?:D
2015. dec. 20. 13:18
 12/28 anonim ***** válasza:
18%

13-as, és azt vágod, nagyokos, hogy egy eredetileg pogány ünnepet ünnepelsz valójában? Ünnepeld a jézusod valódi születésnapját akkor, amikor ténylegesen történt, ha már ennyire vallásos vagy, a karácsonyt meg akkor inkább te hagyd meg azoknak, akiknek ez egyszerűen csak kulturális értelemben hagyomány, és nem vallási alapokon nyugszik.

Egyébként én baromra nem ragaszkodnék hozzá, hogy a keresztény egyház ünnepeikor legyen munkaszüneti nap, sokkal jobban bírnám, ha ugyanannyi napot tetszés szerint kivehetnék máskor is. Arról nem is beszélve, hogy a 24-e még csak nem is ünnep hivatalosan, mégis le kell dolgozni szombaton azt, hogy 24-én délután kb. megáll az élet, sok városban még a buszok sem járnak délután 5-6 után. Ha neked szúrja a szemed, hogy nem csak a keresztények ünnepelnek ezen a napon, akkor áruld már el, mi a fészkes fenének dolgoztatják le ezt a napot kivétel nélkül mindenkivel?

Mellesleg nekem megvan a saját vallásom, nem vagyok keresztény, és baromra örülnék neki, ha a saját vallásom ünnepeikor nekem is járna munkaszüneti nap, de arra az évi rendes szabimból kell áldoznom, míg te a saját ünnepeiden vígan otthon vagy, nem kell dolgoznod, mert neked az jár. És akkor még te vagy az, aki másoknak meg akarja szabni, hogy mivel töltsön el egy olyan napot, amit a megkérdezése nélkül ledolgoztattak vele? Tudod mit? Majd én eldöntöm, hogy a családom mit csinál ilyenkor. És ha nekünk úgy jó, hogy ilyenkor fát díszítünk és ajándékozunk, akkor ezt fogjuk tenni, mert ebben az országban ilyenkor ez a szokás, és mivel születésünktől kezdve itt élünk, nekünk is szokásunkká vált, még akkor is, ha amúgy vannak saját ünnepeink.

2015. dec. 20. 13:39
 13/28 anonim ***** válasza:
13%

kérdező csak ennyi:

"Úgy érzem, ha azt mondom, igen, léteznek, akkor becsapom, de úgy látom, szeretne hinni bennük."

ez az általad nem létező Jézus csak ennyit üzen: Máté evangéliuma 18 :

6 A ki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, a kik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék. 7 Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükség, hogy botránkozások essenek; de jaj annak az embernek, a ki által a botránkozás esik. 8 Ha pedig a te kezed vagy a te lábad megbotránkoztat téged, vágd le azokat és vesd el magadtól; jobb néked az életre sántán vagy csonkán bemenned, hogynem két kézzel vagy két lábbal vettetned az örök tûzre. 9 És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb néked félszemmel bemenned az életre, hogynem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére.

hitetlen kutyák

2015. dec. 20. 19:53
 14/28 anonim ***** válasza:
75%
Hűtsd már le magad te szerencsétlen. Elfogadom, hogy hiszel Istenben. Te fogadd el, hogy én és sokan mások nem hiszünk benne. Pont.
2015. dec. 20. 19:55
 15/28 anonim ***** válasza:
Jaj, látom a piros kezet megtaláltad, te értelmi nyomorék, de érdemben reagálni már nem tudsz. Gratulálok.
2015. dec. 20. 19:55
 16/28 anonim ***** válasza:
58%

Te nagy hittéritő..Muszlim vagy-e?Merthogy hitetlen kutyáknak ők nevezik a keresztény hívőket:D

Szerencsétlen

2015. dec. 21. 12:32
 17/28 anonim ***** válasza:
58%

"egy történelmi személy"

Jézus nem az. Lehet, hogy létezett... akár több is... de nincs bizonyítva. Semmiféle bizonyíték nincs a létezésére.

2015. dec. 21. 13:45
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

kivallo ha nem hisz valaki benne De akkor mi a fenenek unnepli a nem letezo nem elt ember szuletesnapjat a vialg megvaltojanak szuleteset?

Miert jon a becezett Jezus (aki nem letezik es nem letezett)???

Hiszel vagy nem hiszel zavar a fejekben zavar a szokasokban es hagyomanyokban

Aki ateista az vallaja azt is hogy karacsonykor a zold fa unnepet uli es ne kavarja be gyerekei es sajat maga fejet Jezuskaval .Az ateista meseljen a telaporol meg a szarvasokrol mint az amerikaiak

2015. dec. 21. 14:29
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, csak nálunk nincsenek rénszarvasok. Gyalog jár szerencsétlen...
2015. dec. 21. 14:43
 20/28 anonim ***** válasza:
74%

Kedves #18!

Majd mi eldöntjük mit ünneplünk. ;)

A Karácsonyt, a szeretet ünnepét, Jézuskával, akit úgy kezelünk, mint a Mikulást.

A gyerekünk pedig nem fogyatékos. Majd ha nagyobb lesz, akkor megérti mi ez az egész.

Te éld az életed és hagyd, hogy más is így tegyen a sajátjával. Ezen meg forrongj nyugodtan magadban...de vigyázz még a végén agyvérzést kapsz. Kár lenne érted.

egy ateista

2015. dec. 21. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!