Aki nem vallásos, mit mond az angyalokról, Jézuskáról a gyermekének?
Ateista vagyok, de a gyerektől nem veszem el az ünnepek titokzatosságának az örömét. Gondolj úgy a szereplőkre, mint mesefigurákra. Télapó, jézuska, húsvéti nyúl.
8-9 éves korban úgyis leesik nekik a tantusz. Addig hadd maradjon meg az ünnep varázsa, misztikuma.
Hát gobdolom a Mikulásban is hisz :)
Az hogy a Jézuska az Jézus nekem nagyon soká esett le ( mi sem vagyunk vallásosak)
Ithon nekünk nem nagyon mondták de persze az oviban volt
Szóval nálunk annyi kb mint a Mikulás csak az angyal hozza karácsonykor az ajándékokkat (és csenget, a mai napig 20 éves vagyok) :-D
Jézuska pedig nagyon régen ekkor született és az ő születésnapját ünnepeljük
De mi a vallási részébe sosem mentünk bele igazán
Én is úgy szoktam fogalmazni, hogy akik hisznek benne, azok Jézus születését ünneplik, mi pedig, akik nem vagyunk vallásosak, a Karácsonyt ünnepeljük és a JézusKA jön hozzánk.
A nagy 9 lesz, de még mindig hisz a Mikulásban és a Jézuskában, vagy csak nagyon akar és jó partner a buliban a 6 éves kicsi miatt.
Amúgy ezt a Jézuskás dolgot annyira elcseszettnek tartom, egyrészről miért nem jöhet nálunk is Karácsonykor a Mikulás, másrészről miért kell a vallást belekeverni az egészbe?????
Tiszteletben kéne tartani, hogy nem mindenki érzi magáénak azt a szemléletet, amit az egyház közvetít.
Mi pl. hiszünk abban, hogy létezik valami felsőbbrendű erő, de nem ilyen formában, ahogy azt a vallásosak elképzelik. Nem kell hozzá templomba járni és mindenféle álszent előírásnak és személynek megfelelni...
Hozzank gyerekkoromban a telapo jott karacsonykor, igy nem kellett a valassal keverni. Szent Miklos tortenetet ismertuk, a karacsony pedig mindig a szeretet es a csalad unnepe volt szamunkra. Persze ismertuk a vallasos oldalat is a karacsonynak.
Most a gyermekeim szinten a telapot varjak, ebbol a szempontbol szerencses, hogy kulfoldon elunk, itt eleve a telapo hozza az ajandekokat.Itt mindenhol telapo postaladaja van kirakva es szinte minden teren a telapoval es segitoivel talalkozhatnak a gyerekek.Persze a nagyfiam ismeri a vallasi hatteret a kaaracsonynak, de szerencsere nem kellett Jezuskaval keverni az ajandekozast.
#8 Javaslom, hogy éld a magad életét és ne szólj bele másokéba. Mi is ünnepeljük a Karácsonyt, mint a szeretet ünnepét, amikor is együtt van a család..közös fa díszítés, sütés, ajándékcsomagolás, borozgatás, társas, egy jó vacsi és a sok beszélgetés. Karácsony a neve, mert mi úgy akarjuk. Azt meg nagy ívből leszarom, hogy ehhez hogyan kapcsolódik a vallás.
Gyerekként a Jézuska hozta a fát és az ajándékokat, később persze már nem hittem benne, és azt is megtudtam, hogy valójában mi ez az egész.
A gyerekeim is Jézuskaként fogják ismerni, pont mint a Mikulás.
Sátánfajzatok.. :D
Én elfogadó vagyok, és elfogadom, ha valaki hisz ebben, de amikor valaki szélsőségesként ilyeneket mond, akkor azt végtelenül nevetségesnek tartom. :)
Fogyatékosoknak, tájékozatlanoknak: Jézus létezett, ő egy történelmi személy.
Nyugodtan kaphat a gyerek a kis Jézustól ajándékot, mint ahogy az oviban a szülinapos gyerek is megajándékozza a többit.
Becézgetni azért nem kell, Marcus Aureliust se Márkózzuk meg meg Mária Teréziát se Marcsikázzuk, pedig nyilván ők is voltak babák.
Az egy dolog, h vki nem hisz istenben, de egy híres történelmi személy születéséről megemlékezhet és el lehet mondani a gyereknek, h ez a szeretet ünnepe is, ezért kap ajándékokat. Mert szeretitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!