Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki nem vallásos, mit mond az...

Aki nem vallásos, mit mond az angyalokról, Jézuskáról a gyermekének?

Figyelt kérdés
6 éves kisfiam a karácsony miatt sokat kérdezget mostanában Jézusról, az angyalokról, kik ők, miért nem látjuk őket, stb. Én nem hiszek Istenben, most mit mondjak neki, mikor kérdezi, hogy angyalok tényleg léteznek-e és miért nem láthatóak akkor? Úgy érzem, ha azt mondom, igen, léteznek, akkor becsapom, de úgy látom, szeretne hinni bennük.
2015. dec. 20. 00:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
86%

Ateista vagyok, de a gyerektől nem veszem el az ünnepek titokzatosságának az örömét. Gondolj úgy a szereplőkre, mint mesefigurákra. Télapó, jézuska, húsvéti nyúl.

8-9 éves korban úgyis leesik nekik a tantusz. Addig hadd maradjon meg az ünnep varázsa, misztikuma.

2015. dec. 20. 00:45
 2/28 anonim ***** válasza:
40%

Hát gobdolom a Mikulásban is hisz :)

Az hogy a Jézuska az Jézus nekem nagyon soká esett le ( mi sem vagyunk vallásosak)

Ithon nekünk nem nagyon mondták de persze az oviban volt

Szóval nálunk annyi kb mint a Mikulás csak az angyal hozza karácsonykor az ajándékokkat (és csenget, a mai napig 20 éves vagyok) :-D

Jézuska pedig nagyon régen ekkor született és az ő születésnapját ünnepeljük

De mi a vallási részébe sosem mentünk bele igazán

2015. dec. 20. 00:49
 3/28 gnoomage ***** válasza:
49%
#3 biztos elbaszott gyerekkorod lehetett, de tudod karácsonykor valamiért a család is létezik, nem csak a vallás és a "szentséges jézus". Nekem mondták hogy létezik, én pedig egy idő után kikövetkeztettem(úgy 6-8 éves koromban). De nem Jézust mondták és semmi esetben sem keverték a vallással. Jézuska volt, aki ajándékokat hozott és kész. 10 éves koromban pedig már a család számított a legjobban. Ne félj attól, hogy emiatt lesz vallásos a gyerek, én se lettem az, mindig megtaláltam azt az okot, ami miatt én is tudtam ünnepelni az ünnepet. Magáról a jézuskáról és a angyalokról meg találj ki egy történetet, kb mint a mikulásról.
2015. dec. 20. 01:39
 4/28 anonim ***** válasza:
59%
Nekem hasonló problémáim vannak. Nálunk mondjuk az angyalok hozzák az ajándékot, évek óta így mondjuk, erről nincs is sok kérdés - mint ahogy a Télapóról, Húsvéti nyusziról sem. Nekem inkább az okoz problémát, hogy a gyerek olyanokat kérdez, a karácsonyi dalokkal kapcsolatban, hogy mi az hogy Szűz Mária meg Istenfia, meg egyáltalán mi az az Isten, meg húsvétkor a feltámadás. Én azt szoktam mondani, hogy ilyenkor ünnepeljük Jézuska születésnapját, a többit meg úgy mondom: egyesek szerint, valaki úgy hiszi hogy... Erre 6 éves lányom azt szokta válaszolni: "De hát ez butaság" vagy hogy "Ez csak egy legenda". Erre én azt válaszolom, hogy nem tudhatjuk biztosan kinek van igaza, és ennyiben maradunk.
2015. dec. 20. 07:50
 5/28 anonim ***** válasza:
20%

Én is úgy szoktam fogalmazni, hogy akik hisznek benne, azok Jézus születését ünneplik, mi pedig, akik nem vagyunk vallásosak, a Karácsonyt ünnepeljük és a JézusKA jön hozzánk.

A nagy 9 lesz, de még mindig hisz a Mikulásban és a Jézuskában, vagy csak nagyon akar és jó partner a buliban a 6 éves kicsi miatt.

Amúgy ezt a Jézuskás dolgot annyira elcseszettnek tartom, egyrészről miért nem jöhet nálunk is Karácsonykor a Mikulás, másrészről miért kell a vallást belekeverni az egészbe?????

Tiszteletben kéne tartani, hogy nem mindenki érzi magáénak azt a szemléletet, amit az egyház közvetít.

Mi pl. hiszünk abban, hogy létezik valami felsőbbrendű erő, de nem ilyen formában, ahogy azt a vallásosak elképzelik. Nem kell hozzá templomba járni és mindenféle álszent előírásnak és személynek megfelelni...

2015. dec. 20. 08:50
 6/28 anonim ***** válasza:
59%

Hozzank gyerekkoromban a telapo jott karacsonykor, igy nem kellett a valassal keverni. Szent Miklos tortenetet ismertuk, a karacsony pedig mindig a szeretet es a csalad unnepe volt szamunkra. Persze ismertuk a vallasos oldalat is a karacsonynak.

Most a gyermekeim szinten a telapot varjak, ebbol a szempontbol szerencses, hogy kulfoldon elunk, itt eleve a telapo hozza az ajandekokat.Itt mindenhol telapo postaladaja van kirakva es szinte minden teren a telapoval es segitoivel talalkozhatnak a gyerekek.Persze a nagyfiam ismeri a vallasi hatteret a kaaracsonynak, de szerencsere nem kellett Jezuskaval keverni az ajandekozast.

2015. dec. 20. 09:12
 7/28 anonim ***** válasza:
11%
Szent Istvan felajanlotta az orszagot Szűz Márianak, de megerdemlitek a pusztulast sátánfajzatok , a himnuszbul is hagyjatok ki az Istent hisz szerintetek nem letezik, ugyh nem csoda , hogy nem áldja a magyart, ha nem hisztek benne
2015. dec. 20. 11:07
 8/28 anonim ***** válasza:
42%

#8 Javaslom, hogy éld a magad életét és ne szólj bele másokéba. Mi is ünnepeljük a Karácsonyt, mint a szeretet ünnepét, amikor is együtt van a család..közös fa díszítés, sütés, ajándékcsomagolás, borozgatás, társas, egy jó vacsi és a sok beszélgetés. Karácsony a neve, mert mi úgy akarjuk. Azt meg nagy ívből leszarom, hogy ehhez hogyan kapcsolódik a vallás.

Gyerekként a Jézuska hozta a fát és az ajándékokat, később persze már nem hittem benne, és azt is megtudtam, hogy valójában mi ez az egész.

A gyerekeim is Jézuskaként fogják ismerni, pont mint a Mikulás.

2015. dec. 20. 11:08
 9/28 anonim ***** válasza:
93%

Sátánfajzatok.. :D

Én elfogadó vagyok, és elfogadom, ha valaki hisz ebben, de amikor valaki szélsőségesként ilyeneket mond, akkor azt végtelenül nevetségesnek tartom. :)

2015. dec. 20. 11:10
 10/28 anonim ***** válasza:
36%

Fogyatékosoknak, tájékozatlanoknak: Jézus létezett, ő egy történelmi személy.

Nyugodtan kaphat a gyerek a kis Jézustól ajándékot, mint ahogy az oviban a szülinapos gyerek is megajándékozza a többit.

Becézgetni azért nem kell, Marcus Aureliust se Márkózzuk meg meg Mária Teréziát se Marcsikázzuk, pedig nyilván ők is voltak babák.

Az egy dolog, h vki nem hisz istenben, de egy híres történelmi személy születéséről megemlékezhet és el lehet mondani a gyereknek, h ez a szeretet ünnepe is, ezért kap ajándékokat. Mert szeretitek.

2015. dec. 20. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!