Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Előfordult mással is, hogy...

Előfordult mással is, hogy kisgyermeke elkezdett pofozkodni? Ez tanult dolog vagy csak úgy jön?

Figyelt kérdés
Ma bébiszitterrel volt.nem tudom mit gondoljak. Nem dühből pofoz, csak a jàték hevében kaptam sorozatban, nevetve.habâr nem is ismeri a pofozkodàst büntetésként, szoval ha valakitől kapott volna, sem tenné mèg össze annak negativ jelentésével.1,5 éves múlt
2015. dec. 14. 19:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Minden gyerek csinál ilyet.

Ez egy kapcsolat felvétel, egy kontaktus a másikkal.

Ö foggalma snincsen ez jo vagy sem, csak azt, hogy vicces ütögetni, és lehet a kezet ilyenre is használni.

Amit tehetsz, ahogy üt abban a pillanatban megfogod a kezét és simogatsz vele egyet, majd mondod "simi, simi", ezt így csinálod pár hétig, mikor ütne, vagy ütött, akkor te simogatsz a kezével és a várázsszót simi mondod hozzá. Néhány hét után már tudni fogja csak szóbol, ha menne pofozni valakit, és rászolsz, hogy simi, akkor simizni fog.

Ha nagyon úgy érzed az ütés tetszik neki, akkor keress olyan dolgot amin üthet, pl vegyél egy gyerek dobot neki, vagy agy a kezébe fakanalat és földön doboljon, vagy ütögessen párnát, vagy valamit mutass neki amit üthet.

2015. dec. 14. 20:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne fujd fel a dolgot kicsi meg :) Persze el kell magyarazni ezt nem szabad..Pl lanyom elso nap oviba lepofozta,kicsikarta az ovis tarsat egyutt kezdtek.Valami jatekot el akart venni tole :D Azota is legjobb baratok pedig fiu lany tarsak :)
2015. dec. 14. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Fiam 3, lányom 1,5 éves és mindkettő csinálta. Pedig se oviba, se bölcsibe nem járnak és mi sem ütjük sem őket, sem egymást.
2015. dec. 14. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én ma már majdnem felnőtt lányom ennyi idősen harapni kezdett. Egyik napról a másikra, nem tudtuk miért. Nagyon kellemetlen volt, mindig az unokatestvérét harapta meg, a szülei emiatt eltiltották őket egymástól. De csak pár hónapig tartott, utána ahogy jött elmúlt. Persze minden alkalommal, ahogy észrevettük, elmagyaráztuk, hogy nem szabad.
2015. dec. 14. 20:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Férjem állandóan ezt kérdezgeti hogy az 1 éves (múlt) kislányunk honnan szedi a pofozkodást, kitől láthatta. Mondom senkitől, minden gyerek ilyen, mindent kipróbálnak, a hajhúzást, a pofozkodást, a harapást, ők nem tudják még hogy ezzel fájdalmat okoznak, meg kell nekik tanítani hogy ezeket nem szabad. Kislányunk is kezd leszokni róla, mindig mondjuk neki hogy nem ütjük a másikat, simi-simi és mutatjuk neki hogy hogy kell simogatni. Fiamat ugyan így szoktattuk le. A hajhúzásról meg úgy szoktattam le hogy visszahúztam én is a haját neki, akkor érezte hogy ez fájdalmas így 2 alkalom után már nem is csinálta.
2015. dec. 15. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!