Szerintetek normális dolog hogy egy 2 és fél éves 103 cm és 16 kg?
A védőnő szerint a magasságához kevés a súlya, és nem tudom vele megértetni hogy a gyerek napi 4-szer eszik rendes ételt, a köztes időkben pedig mindig rágcsál valami kekszet ropit meg ilyesmiket, de az ébren töltött időben csak akkor áll meg amikor eszik, azon kívül mindig ugrál meg szaladozik, főleg akkor amikor még jó idő volt odakint.
Nem mertem magunkat (engem meg a páromat) felhozni példának hogy nézzen ránk, a párom 189 cm magas és 83 kg és ránézésre nagyon sovány pedig sokat eszik, én 181 cm vagyok és 72 kg, én sem mondanám magam olyan nagydarabnak.
Szerintem normális.
Lányom 4 éves majdnem és 104 cm 16 kg
A védőnőt hagyd ki a buliból.
Én elmentem a gyerekorvoshoz, mondtam ennyi centi meg kiló a gyerek és nézzen már rá, hogy ez a korának megfelelő sávban hol helyezkedik el.
Ő megnézte, és azt mondta bár határon van, megfelelő, mert a gyerek egészségi állapota rendben van, plusz a szülők adottságai igenis számítanak ilyenkor.
Menj el te is, meg fog nyugtatni. Ha meg szükség van valamiben közbe lépni, akkor azt is meg fogja mondani.
A védőnő úgy h..lye, ahogy van.
A 16 kg egy 2 és fél éves gyereknek tökéletes súly, nagyon is! Az meg, hogy milyen a magassága, azt meg nem lehet befolyásolni, éppen ezért, csak azért, mert magas a gyerek, még nem kell, hogy a súlya a vele egykorúakénál 2x több legyen.
Teljesen rendben van a gyerkőcöd!:)
Szerintem nem normális. Túl nagy.
Lehet, hogy Ti is magasak vagytok, de akkor is nagyon magas és nehéz egy 2,5 éves gyerekhez képest.
4,5 éves a kislányom, teljesen átlagos a korosztályában, Ő 106 centi és 16 kiló.
A korhoz tartozó testmagasság percentilis: > 97th
A korhoz tartozó testtömeg percentilis: 90th-95th
A testmagassághoz tartozó testtömeg pecentilis: 25th-50th
Lefordítva:
korához képest szép magas,
kortársaihoz képest (akik bármilyen magasak lehetnek) a súlya több
ugyanakkor a súlya a magasságához mérten alulról közelíti a nagy átlagot, azaz nem elhízott és nem is sovány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!