Nálatok a Karácsonyfa is meglepetés a gyerekeknek? Vagy együtt díszítitek?
Másfél éves, még nem akarom bevonni a díszítésbe. Tavaly elejtettem egy műanyag díszt és elég éles darabokra tört. Mivel a finommotoros mozgása még nem túl jó, a balesetveszély miatt nem vonjuk be. Talán jövőre.
Addig meglepetés lesz.
Tavaly bő fél éves volt, különösebben nem kötötte le a karácsonyfa, talán idén már igen.
Nálunk minden évben húzós a karácsony.
Konkrétan 23.-án elkezdődik és 29-30-ig tart.
23-án reggel már úgy ébrednek, hogy áll a "csupasz" fa.
Ekkor mondjuk neki, hogy a Jézuska meghozta, hogy feldíszítsük. Majd jön vissza éjszaka megnézni és hozza az ajándékokat.
24-én reggel csengettyűhangra ébrednek. Ekkor már rohannak ki a fához. Mindig olyan boldogok, sikoltoznak örömükben.
Elkezdik apjukkal kibontani az ajándékokat, én fotózom, majd reggelizünk.
25.-én általában hajnali 2 fele indul a gépünk, megyünk az apósomékhoz. Késő estére meg is érkezünk, bár ott még javában délelőtt van.
Ott már áll a fa, ajándékok roskadnak alattuk.
26-án átmegyünk a férjem többi rokonához (keresztszülők, unokatesók, dédszülők) és ott is ünneplünk.
26-án éjszaka jövünk haza, 27-e délután/este felé érünk Mo-ra.
28-án jönnek az én rokonaim/családtagjaim. Ilyenkor étterembe megyünk.
29-30-án meg a barátokkal kereszt"tesókkal" ünneplünk.
31-én és 1-én alszunk :D
Ez még kb. 3-4 évig megy, amíg a kicsinél is lebukunk a karácsonnyal kapcsolatban.
Ha ez megtörténik, akkor kicsit egyszerűbb lesz a karácsony.
Nálunk ez minden évben rohanás. És, megmondom őszintén, hogy egyébként nem csinálok semmit, roha..ul elfáradok benne.
Meglehetne oldani, hogy egyik évben egyik család jön, másik évben a másik család megy, de 95-98 éves dédszülőkkel, 65-70 éves nagyszülőkkel nem akarom, hogy bevállalják a repülést.
11 és 7 éves fiúk,együtt díszítjük 5 éve.Azóta nem alszanak már ebéd után.
Viszont az ajándék még csempészve van,mert a kisebb még nem sejt semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!