Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, ti mit tesztek/tennét...

Anyukák, ti mit tesztek/tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves.Ma voltunk vele játszóházban. Egész pici játszóház,mondhatnám azt is, hogy egy közepes méretű szoba tele játékkal.Az élete a barkácsolás, és talált is ott magának egy kalapácsos játékot, azzal játszott.Erre jött egy kb 1 évvel idősebb kislány, aki simán kivette a játékot a kezéből, a fiam pedig elkezdett sírni.Mondtam neki, hogy hadd játsszon ő is egy kicsit. Nem is vette vissza,csak sírt. Mondta, hogy gyere játssz mással,de mondta, hogy nem. Oda jött egy nő, és mondta, hogy van még egy ugyan ilyen, hoz neki.Erre azt is elvette a kislány.Persze ő megint sírt. Megint én mondtam neki, hogy gyere menjünk haza,keresünk othon valamit, de nem akart persze jönni.Közben a kislány anyukája egyetlen egyszer sem szólt a lányának, hogy add vissza, vagy ne vedd el,csak ült és bámult. Kb úgy nézett,mintha az én gyerekem lenne szemét,mert sír,amiért az ő gyereke elvette,és mi az, hogy sír,hogy lehet ilyen bunkó.Ha az én gyerekem vesz el vkitől valamit, akkor mondom neki, hogy ő játszott előbb vele, ha megunja leteszi és elveheted. D ha az én gyerekemtől vesznek el valamit így, akkor is szóljak rá az én gyerekemre?Szegényt úgy sajnáltam. Ti mit csináltok ilyen helyzetben?Gondoltam legközelebb nem foglalkozom vele, "játsszák le a gyerekek", de nem ilyen vagyok, nem tudnám megtenni,mert hülyén érezném magam.

2015. dec. 4. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A másodiknál szóltam volna a kislánynak, hogy adja vissza az egyiket. Az elsőnél meg azért szóltam volna, hogy nem tépjük ki a másik kezéből a játékot, hanem elkérjük. Tehát más eleve második alkalom se lett volna nálam. Ha az anyja nem szól rá, nem izgat, a gyerekemet úgy nevelem, hogy ilyet ne tegyen, ezért nem tűröm el mástól sem. Mert ez a normális.
2015. dec. 4. 14:52
 12/17 A kérdező kommentje:

9-es, ezen jót nevettem. Voltak nekem is hasonló gondolataim. :D

Ahogy írtam is,én is úgy nevelem a gyerekemet, hogy kérdezés nélkül senkitől nem veszünk el semmit. Ha előfordul,akkor megmondom neki, hogy add szépen vissza,majd ha megunja oda fogja adni. És nem is ellenkezik,szépen odaadja, még azt is mondja hogy tessék,pedig nem igazán beszél még. De a kérem,tessék, köszi azért benne van abban a 30 szóban,amit tud.Nem szeretem az olyan anya típust,aki mindet ráhagy a gyerekére,mert jajj hát legyen vezér típus. Nem értem neki miért nem kellemetlen,ha ilyet csinál a gyereke. De ha a fiam odacsapott volna, akkor nekem az ciki lett volna.Még mielőtt lendítette volna a kezét,megfogtam,nehogy oda üssön.Lehet nekem kellett volna az anyját nyakon csapni :)

2015. dec. 4. 15:06
 13/17 anonim ***** válasza:
81%

9es vagyok. Hát az ilyen megérdemelné.

Ám mikor a lányom odacsapott énis hülyén éreztem magam kicsit meg ráis szoltam a lányomra.

De a másodiknál már felment bennem a pumpa ,amúgy nyugodt természet vagyok a munkámból kifolyolag is. Buszvezető ( nő létemre lehet fura ) vagyok és ott is sok hülyével találkszom.

2015. dec. 4. 16:42
 14/17 A kérdező kommentje:
Elhiszem :) Itthon már én is olyat mondtam,már magam is megbántam ahogy kimondtam a gyerekre, de amúgy az anyja a hibás.
2015. dec. 4. 19:34
 15/17 anonim ***** válasza:

a 9-es én vagyok :D

egyetértek mindnekivel! :D

2015. dec. 4. 20:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Rosszúl számoltad mert én vagyok :-D

És a leírás alapján is.

A lényeg h tényleg a szülő a hibás.

2015. dec. 4. 20:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Az elsőt sem hagytam volna szó nélkül,de a másodikat végképp nem.Ha elkérte volna a kislány szépen,akkor megmagyaráztam volna a fiamnak,hogy adja oda,de ha csak elveszi,sőt még a másodikat is,biztos nem hagyom.Előbb megmondtam volna a gyereknek,hogy ne vegye el,ha ez nem vezet eredményre,akkor odamentem volna az "anyukához".
2015. dec. 10. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!