Baj ha napközben a tv előtt alszik el?
Két éves manóm imád egy medvés természetfilmet.
Nem néz sokat tv-t, kb egy órát naponta, azt is több részletre elosztva, főleg amíg főzök, vagy ha apa hazajön.
Napközben viszont néha kéri a macikat és mire odanézek már alszik. Este a saját ágyában alszik el, mesekönyvet nézünk és énekelni szoktam neki.
Kedves #7...
"először gondolkodni illene, ha a gyermek érdekéről van szó, nem pontozgatni"
Elmesélném neked,hogy a kisfiam 3 éves, beszél magyarul ,és angolul/ németre is jár az Ő kérésére/. "Olvas".Montessori oviba jár ,és már most szóltak ,hogy hihetetlenül értelmes a gyerek,itt nem csak IQ-ról ,hanem EQ-ról is beszélek.Nagyon ügyes vagy ,hogy be tudsz ásolni egy-két szöveget a google keresőből. Elárulom neked ,hogy a fiam néz tv-t ,napi egy órát/ csak angol és az internetről amit én választok ki/ .Sajnos hiába foglalkozom vele intenzíven ,a mai technikával Mozart,Vivaldi,vagy éppen egy Montessori lépcső sem veheti fel a versenyt. Szerintem prónáld a fenekedből kihúzni a seprűt...
mindenki úgy írkál itt, mint aki nem tudja, hogy az agyi idegpályák a mozgáskoordinációval ejlődnek ki
kezdve azzal hogy egy baba emeli, megtartja a fejét, elkopik a fogóreflex, stb
nemhogy az idegrendszerre, hanem az egész gondolodásra, problémamegoldó, kognitív képességre kihatással van, amit az egész életében visz magával.
és az agy ezen képessége nagyon korán lezárul.
tekintve, hogy nyelveket sem tudunk már, csak szótárral tanulni..
a bemásolt szöveg arra világítana rá, hogy a tv-zés mennyire nem támaszt alá semmilyen nemű fejlődést ebben az időszakos, behatárolt ideig tartó fejlődési folyamatban, sőt leginkább gátakat épít csak.
mindezzel én nem aztr írtam amire mindenki más kiélezi a válaszom ,hogy retardált lesz aki 6 év alatt tv-t néz, mivel semmi nem fekete és fehér.
szándékosan kiemeltem, hogy "nem tanácsos 6 év alatt a tvzés, ezt írtam"
ennek ellenére itt vitatkozik mindenki
meg pontozgat
első válaszoló érdekes, hasonló nézeteket vall, mégis felpontozva van, nem le..
11 es meg nem is jó példákat hozott fel.
egy 3 évesnek hogy mit kell tudnia az merőben más.
6 év alatt nem az számít hogy nyelveket tud e vagy sakkozni tud, hanem mindennek a hogyanját tanulják még. azt, hogy a jövőben, hogyan fog tanulni, mennyire lesz befogadóképes, milyen képességei lesznek.
imndennek meg van a maga ideje.
ha nem anyanyelvi szinten tanul, akkor nyelveket ráér tizenévesen is magolni, ezzel kár elvenni a gyerekkorából.
pont hogy engem pontoztak..
és vagy velem van a gyerek vagy apával vagy alszik amíg ide írogatok. nem csak a tv-t lehet elképzelni..
"11 es meg nem is jó példákat hozott fel.
egy 3 évesnek hogy mit kell tudnia az merőben más.
6 év alatt nem az számít hogy nyelveket tud e vagy sakkozni tud, hanem mindennek a hogyanját tanulják még. azt, hogy a jövőben, hogyan fog tanulni, mennyire lesz befogadóképes, milyen képességei lesznek.
imndennek meg van a maga ideje.
ha nem anyanyelvi szinten tanul, akkor nyelveket ráér tizenévesen is magolni, ezzel kár elvenni a gyerekkorából"
Pont ezt írtam ,hogy anyanyelvi szinten tanul ,az én gyerekem nem magol,szerintem a szövegértéssel is problémád van. Ez a cikk ,alap egy anyukának ...mindenki olvasta. Szenzoros problémánk nincsen ,ezért vannak a készségfejlesztő foglalkozások ,tornák /tudod vannak konduktorok,és TSMT/ ,aki nem tud foglalkozni a gyerekével otthon.A gyerekem nem magol,anyanyelvi szinten beszélek angolul ,és itthon CSAK angolul beszélünk kiválasztott napokon. Neked hatalmas zavar van a fejedben ,és szerintem gyereked sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!