Szoktátok mérni mennyit iszik egy nap a gyerek?
Lányom elmúlt másfél éves és nem nagyon akar inni.
Próbálom a pohárhoz szoktatni, evésekhez abból kap, napközben a csőrös folyamatosan kint van neki, kiszolgálja magát.
Van olyan nap, hogy szerintem alig iszik meg 2-3 decit.
Ha folyamatosan kínálom szerintetek van ok aggódni?
nem
de óránként megkínáltam amikor kicsik voltak vagy ittak vagy nem
most már nincs szükség erre :-)
elvileg jobban tudják h éppen mire van szükségük mint te
am folyadék a leves a anyatej a szósz és szinte az összes ételben van - lehet neki elég annyi amennyit így felszív
Megnyugodtam. :)
Sok helyen olvastam, hogy 1l + a gyümi, kaja kellene.
Annyit a legjobb napokon se iszik meg.
Nem főzök túl sósan, ráadásul nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget eszik.
(Gyümiléből tudna nagyon sokat inni, de azt csak a meleg nyári napokon kap, amúgy csak vizet iszik az egész család.)
3. válaszoló: Ti nagyon durván nyomjátok! :)
10 hónaposan 7 deci??? :)
Nálunk csak akkor iszik többet ha játszunk az ivással. Fürdés előtt szoktam neki feles pohárban adni vizet és engedni egyedül inni. Már elég ügyes, de a végén mindene tiszta víz.
natur vizet én gyerekem is 2-3 deciket iszik egy nap ennyi idősen..
plusz a tejital, gyümölcsök és ritkán leves
nem aggódom, mert kiszáradás jeleit nem mutatja(nincs acetonos lehelete, nem száraz a bőre)és gyakran iszik vizet(felkelésnél tejital előtt, étkezések előtt, közben, után és napközben is sűrűn. poharat nem erőltetem)
Sajnos nálunk a tej reggelire még nem játszik, apa laktózérzékeny, így azt nem erőltetem. :(
Viszont van még szopi este, bár nem tudom mennyi csúszik le neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!