Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti szoktatok a gyerek után...

Ti szoktatok a gyerek után futni és úgy etetni?

Figyelt kérdés

Ma az egyik kolleganőmnél voltunk,ott is ebédeltünk.

Az én 22 hósom,már egyedül eszik az asztalnál.

Neki 15 hós a lánya és úgy etette,hogy futott utána a kanállal.Én ezt sose csináltam.Meg is mondtam neki,hogy nem jó dolog így etetni.

Látszott kicsit megsértődött.

Ti etettetek így valaha?

2014. nov. 4. 13:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Én sajnos igen. Kicsiként 1-2 évesen rettenetesen rossz evő volt a lányom (mostanra szerencsére javult a helyzet), így örültem neki ha bárhogy, de egy-két falattal több jut le a torkán. Ilyen esetben mindent kipróbál az ember.
2014. nov. 4. 13:45
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Soha. Nem vagyok szigoru anyuka de en nem engedtem meg soha. A 2 nagyobb mar asztalnal eszik, es tudjak hogy akkor kelhetnek fel ha vegeztek az evessel. A pici etetöszekbe eszik, eszem agaba sincs futkozni utana az etellel
2014. nov. 4. 13:46
 3/15 anonim ***** válasza:
60%
Ezt egy olyan ember, akinek nincs rossz evő gyereke soha nem fogja megérteni.
2014. nov. 4. 13:46
 4/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem, én nem, mert a gyerekem mindig leült a székbe, és evett, mint aki még soha nem kapott enni. Ugyanakkor a legeslegjobb barátnőm pici lánya az életben nem ülne le enni magától, soha nem evett még ülve, és igen, fut utána az anyukája. Ő is tudja, hogy nem jó, de ez van.

Én nem szoktam ilyenért beszólni, ugyanis általánosságban feltételezem, hogy egy ismerős/barátnő tisztában van azzal, hogy melyek az általános étkezési szokások, és nem jó kedvéből etet a lakásban rohangálva.

2014. nov. 4. 13:47
 5/15 anonim ***** válasza:
40%
Nem. Ő kéri, hogy tegyük be az etetőszékbe. Ezt szokta meg. 16 hónapos.
2014. nov. 4. 13:47
 6/15 anonim ***** válasza:
35%

Volt ilyen persze! :)

Most 5 éves lesz a kisfiam és nem mindig van ideje enni. Persze mi is a sablon szerint próbáljuk nevelni, de nem ragaszthatom a székhez. Néha elmegyünk étterembe, ott nem áll fel, szóval "tud viselkedni", de ha nem muszáj, én nem erőltetem a végtelenségig. Elég nekik az oviban, eléggé katonás a hangnem szerintem, nekem annyira nem is tetszik, megjegyzem zárójelben.

2014. nov. 4. 13:48
 7/15 anonim ***** válasza:
43%

Akkor csináltam ezt 1-2-szer, amikor volt olyan időszaka, h kb 2 hétig szinte semmit nem volt hajlandó megenni, csak így.

Amúgy nem csinálom.

2014. nov. 4. 13:48
 8/15 A kérdező kommentje:

Tévedsz!Az én lányom is rossz evő volt,de sose futottam utána a kanállal,hogy jajj egyél már.

Igaz ebből az lett,hogy össze-vissza evett,mert mindig máskor volt éhes.De akkor legalább az asztalnál ülve evett és ezt tanulta,szokta meg.

Mára szerencsére jól eszik és ügyesen az asztalnál.

2014. nov. 4. 13:49
 9/15 anonim ***** válasza:
31%

szoktuk így is, úgy is etetni :) cél az etetőszékben történő kajálás, úgy, hogy csak az evésre koncentráljon, és gyakorolja a kanalazást...

de

van, hogy megengedem neki, hogy evés közben nézze a notin a youtube-on a kerekmesét...

van, hogy az ölembe ül, és úgy etetem

van, hogy eszünk az asztalnál, és oda oda fut, és kunyizik, mi adjuk a szájába a falatot...

18 hónapos, és nem eszik szépen egyedül, mert anyatejes volt (még mindig... van, hogy 4x szopizik egy nap, szép egészséges, fejlett gyerek, jól eszik amúgy, nem válogat, még a főtt répát, nyers gyümölcsöt is imádja, folyton enne azt hiszem :) jól telepakolja többször is a pelust egy nap legalább 3-4x...) ja, meg mi igazából 10 hónapos kortól kezdtük komolyabban a hozzátáplálást, de a napi háromszori menetrendszerinti étkezés csak 14-15 hónaposan alakult ki...

mindezek mellett én úgy vagyok vele, nem tökmindegy hogy eszik? :) asztalnál, itt-ott...

gyerek és gyerek között óriási különbségek vannak, a tápis babák már 1 évesen mesterien forgatják a kanalat, isznak a poharukból egyedül, tán még gyorsabban is bújnak ki a fogaik (játszótéri saját statisztikám...) rágnak, esznek, tiszta profi evők... és itt az én 18 hónaposom, aki sokszor kitúrja a szájából a kaját, ha rágni kell, 8 metsző és 4 negyedig kibújt rágófogával még nem igazán akar kaját őrölni (bár tud)

a bölcsibe megtanítják, ha nem tud enni "ahogy kell" :)

de ha nem lesz bölcsis, csak ovis, addigra már ez a kis csintalanka is "kultúrálódik" :)

nem kerget senkit se a tatár. mindegy gyerek a maga ütemében fejlődik. majd megérti a kicsike, hogy szépen az asztalnál, egyedül, ügyesen kell ennie.

2014. nov. 4. 13:52
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
Ha egy amúgy egészséges gyerek közelében ennivaló van, az nem hal éhen. Én sosem futottam kanállal-edénnyel a kezemben, de a családomban láttam ilyent, és borzasztóan sajnáltam a gyereket is, meg az anyukát is. Lehet, hogy nem tudom megérteni (írta az egyik válaszoló), de hagyni kéne a gyereket magától enni, mert vagy mindig ezt fogja követelni, vagy megutálja az evést.
2014. nov. 4. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!