Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti szoktatok a gyerek után...

Ti szoktatok a gyerek után futni és úgy etetni?

Figyelt kérdés

Ma az egyik kolleganőmnél voltunk,ott is ebédeltünk.

Az én 22 hósom,már egyedül eszik az asztalnál.

Neki 15 hós a lánya és úgy etette,hogy futott utána a kanállal.Én ezt sose csináltam.Meg is mondtam neki,hogy nem jó dolog így etetni.

Látszott kicsit megsértődött.

Ti etettetek így valaha?

2014. nov. 4. 13:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk nem divat. Nem csak az miatt, mert ezt szokja meg, hanem így is eleget kell takarítani, nem fogok még porszívóval meg felmosóvödörrel is szaladgálni utána. Bőven elég a konyhát rendben tartani egy babaetetés után.
2014. nov. 4. 14:01
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Nem szoktam,pedig nekem elhiheted a fiamnak volt egy olyan időszaka amikor szinte semmit nem akart enni,11 hónapos koráig semmi gond nem volt mindent megevett,aztán összeszedett egy torokgyulladást amire antibiotikumot kapott onnantól borult minden.

Mindig leülünk az asztalhoz reggelinél,ebédnél,vacsoránál ez pici kora óta így van,sokáig az etetőszékben ült később már velünk az asztalnál.együtt eszünk nincs elmászkálás,ehhez szokott,ezt tanulta meg. Ha nem akar semmit enni,akkor ez van majd eszik a következő étkezésnél,és közben nem kap semmi nasit,gyümölcsöt semmit,így biztos,hogy a következő étkezéskor enni fog. Általában nincs kedve megkóstolni az ételt,pedig sosem erőszakoskodtunk vele,de ha sikerül rávenni,hogy csak nyalja meg általában mindig ízlik neki. Nos amit tényleg nem szeret,mert persze van ilyen még nálam is,azt nem is teszem elé,hanem úgy főzök,hogy legalább az egyik fogásból egyen.Szerencsére most már egyre jobban eszik,egyre változatosabban 3,5 éves. A másik,hogy tudják mire van szükségük jobban, mondjuk fehérjére,vagy tejtermékre,és azt kívánják jobban,vannak ilyen időszakok.Erőltetni nem kell utána futni meg szerintem a lehető legrosszabb amit kitalálhat az anyuka.

2014. nov. 4. 15:15
 13/15 anonim ***** válasza:
25%

Nem. Enni ülve kell, asztalnál. Ha két falatot eszik, akkor kettőt, a következő étkezésig - ha éhes - kap gyümölcsöt.

Te csinálod jól, a kolléganőd meg majd megszívja. Tudod, ki futkosna, gyerek még nem halt éhen (ahol van mit enni).

2014. nov. 4. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem szoktam. Nem tartom helyesnek. Holott nem voltak jó evők a gyerekeim.
2014. nov. 4. 17:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is futkosok néha, aztán megelégelem. A fiam nagyon lusta egyedül enni (2 éves), vagy etetni kell, vagy figyelmét lekötve a szájába tömni az ételt - különben fél éjszaka fent vagyunk mert éhes.

Könnyű mondani, hogy majd eszik egyedül ha éhes - az egyébként is kis súlyú gyereknél, hallgatni, hogy korog a pocakja éjjel - szörnyű. Hát én megtömöm este hogy ő is nyugodtan tudjon aludni.

2014. nov. 5. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!