Pofon vágtam a 2 évesem. Rettentesen érzem magam. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tudom, most már semmit... ő 2 éves,én 39 hetes vagyok a tesóval. Megharapott és eljárt a kezem. Soha nem ütöttem meg. Most viszont nagyot kapott és szó szerint üvöltöttem vele. Jelenleg úgy érzem egy gyerek sem való nekem, nemhogy kettő. Idegbeteg vagyok.2015. nov. 10. 16:44
1/18 anonim válasza:
Igen, idegbeteg vagy, valóban. A terhesség nem mentség. Sürgősen kérd szakember segítségét, mert úgy fogod végezni, mint a felettünk lakó véglények: 3 gyerek, de egyikkel sem tudnak normálisan beszélni, csak ordítani, meg erőszakoskodni. AZ ember könnyen megcsúszik a lejtőn.
2/18 A kérdező kommentje:
Kössz.
2015. nov. 10. 16:50
3/18 A kérdező kommentje:
A harapás a hasamon okozhat gondot a kissebbinek? Járt már így valaki?
2015. nov. 10. 16:51
4/18 anonim válasza:
Nehogy hallgass az elsőre! Ettől nem vagy rossz anya , csak figyelj h többet ne nagyon forduljon ilyen elő …
5/18 anonim válasza:
Nem állítottam, hogy rossz anya lenne, csak azt, hogy idegbeteg. A kettő nem zárja ki egymást, de utóbbi nem feltétlenül hagy a gyerekben jó nyomokat. Egyébként ha ettől baja lenne egy magzatnak, már rég kihalt volna az emberiség.
6/18 anonim válasza:
Az elsőnek gondolom egy gyereke sincs.
Menj ki a konyhába, ülj le és teázz egyet. Próbálj megnyugodni. A gyerek megengedhetetlen dolgot csinált (harapott), te pedig szarul reagáltál. Ez van, megtörtént. Gondold végig, milyen jelek vezettek a harapásig, hol lehetett volna még időben féket vetni a folyamatnak és találj ki néhány módszert, amikkel figyelemelterelni és fegyelmezni tudsz.
7/18 anonim válasza:
Teljesen egyetértek a 6-os hozzászólással. Ettől nem vagy rossz anya.
8/18 anonim válasza:
Őszintén! Egyszer engem is megharapott a fiam. Olyan váratlanul ért és anynira rosszul esett. Én is lekevertem neki , gondolkodás nélkül, anynira megijedtem. Nem lett semmiféle lelki sérülése. Annyi, hogy többet nem harapott. Magyarázhatsz időtlen időkig neki, ha harapós, akkor lassan szokik le róla. Neadjisten megharapja a tesót? Szerintem semmi rosszat nem tettél. Egy pofon nem a világvége. Való neked gyerek, sőt kettő is, idegbeteg se vagy! Hidd el sokan reagálják így le, csak hát ők nem itt vannak. Semmi baja nem lesz!
9/18 anonim válasza:
Ugyan dehogy vagy rossz anya. Terhes vagy. Mindjárt szülsz. Gondolom, a hócipőd kivan az egésszel, ráadásul a 2éves kor nem épp a legkönnyebb időszak. Rosszul reagáltál, szeretgesd meg a gyerkőcöt, és magyarázd el neki, miért nem szabad mást bántani-harapni meg főleg nem. Egyébként életkori sajátosság lehet, az én 2évesem is harap(na), csak ő a nővérét...
10/18 anonim válasza:
Dehogyis vagy rossz anya!!! Két évesen már tudja, hogy amit csinált az nem jó, és fájdalmat okozott vele. Nyilván jobb, ha higgadtak tudunk maradni, de van az a helyzet, amikor ez bizony nem megy. Két éves gyerekkel, nagy pocakkal, rettenetesen nehéz; egy pofontól semmiképp nem vagy idegbeteg! Sőt, nagyon is lelkiismeretes, és JÓ ÉDESANYA vagy, ha ez ekkora nyomot hagyott benned, és ennyire bánt. Nevelni kell a gyerekeket, nyilván nem erőszakkal, de egy pofon semmiképp nem minősíthető annak! Néha-néha bizony van helye szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!