Hogy zajlik egy neurológiai vizsgálat? Miért kellett menni?
A 4 hónapossal voltam, a gyerekorvos küldött, mert a bal karját jobban befelé fordítva tartotta, és szerinte neurológia fejlődési probléma volt nála, a neurológus pedig az én álláspontomat osztotta, mi szerint kötöttebbek az izmai, és tornáztatni kell. Egyszerűen levetkőztettem, áttornáztatta, figyelte a mozgását, megnézte a szemét (hogyan reagál sötétben lámpafényre...). semmi extra
A 6 évessel is jártam nála, a pedagógiai szakszolgálat küldött, mert logopédusra volt szüksége a lányomnak és kértek hozzá neurológiai kivizsgálást. EEG-t csinált, verset mondatott vele, fél lábra kellett állnia, csukott szemmel egy ujjal megérinteni az orrát. Ennyi. Kiderült, azért van probléma a beszédével, mert hamarabb kezdett állni mint mászni, és az agy a mozgásfejlődésre koncentrált, emiatt a homloklebenye éretlen még. Mindenesetre készülj fel olyan alapvető kérdésekre, mint hogy mit mikor tudott csinálni a gyerek, mind beszédben mind mozgásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!