Mit és mennyit eszik 2 év körüli gyermeketek?
Figyelt kérdés
Leírnátok hogyan néz ki egy nap! Reggeli mi? mikor? mennyi? ...Tízórai, ebéd, uzsi, vacsi...Ti betartjátok még a szigorú menetrendet? Gondolok itt arra, hogy tízóraizni és uzsizni mindíg kell, vagy minden nap egyen yoghurtot! Ilyenekre gondolok! Előre is köszi2010. márc. 16. 14:55
1/7 anonim válasza:
Szia. 27 hós fiú. Én igyekszem betartani a kajában is a napirendet, de azért már nem annyira szigorú. Most a hétvégéket írom, mert hétközben bölcsiben van. reggel ébredés után kb 2 dl kakaó. Nyolc körül reggeli, 1-2 szelet vajas-párizsis kenyér, héja nélkül. Vagy májkrémes. Vagy rántotta, kb két tojást eszik meg. Fél tíz-tíz körül tízóra, joghurt, vagy banán, vagy esetleg túró rudi. Délben ebéd, leves és második. Már nyilván, amit mi eszünk. Fél négy körül uzsonna, krémtúró, vagy joghurt gyümölccsel. Fél hét körül vacsi, a reggelihez hasonló. A tejtermékekre, gyümölcsökre odafigyelek, hogy legyen minden nap, a csokira is, hogy NE legyen minden nap :-) de apa elkényezteti. Nekem inkább az iváassal van gondom, a vizet nemigen akarja meginni. A gyümölcslé az menne, töméntelen mennyiségben. Én azért szeretném, ha rendszeresen inna vizet is. Te is leírnád, te hogy csinálod??
2/7 anonim válasza:
27 hónapos, lány. Reggeli: natúr gabonapép 1 dl tejjel és 1 teáskanál mézzel. Tízórai: gyümölcs, kb. fél alma vagy fél narancs vagy fél babán. Nem mindig kéri. Ebéd: 1-1,5 dl főzelék vagy pár falat krumpli vagy rizs, egy maréknyi hús. Uzsonna: mint tízóraira. Néha pár db abonett vagy kölesgolyó. Vacsora: fél szelet kenyér, felvágott vagy ebédről sült hús. Semmilyen tejterméket nem eszik meg, csak a reggeli gabonapépet tudom neki adni tejjel. Néha kap ebéd után pár kocka csokit. Reggel és este még szopizik. Szerintem keveset eszik a többi hasonló korú gyerekhez képest, de energikus és jól fejlődik.
3/7 anonim válasza:
22 hónapos kislány. Reggeli tej, nagyon nem szeretném rászoktatni a kakaóra, karamellre, mert aztán szerintem nem inná meg a tejet, a kakaóba pedig cukrot kellene tenni ugye. :) Utána tízórai (9-kor) valamilyen szendvics, vajas, sajtos, párizsis, sonkás, májkrémes vagy vajas kalács mikor mi. Általában 1 szelet, de van amikor nem eszi meg az egészet. Ha megeszi, akkor utána banán vagy krémtúró vagy túrórudi desszertként. Ebéd kb. 12-fél 1 között ami van főtt kaja nekünk, mivel mi nem vagyunk főzelékesek, ezért néha kap még üveges főzeléket, hogy ne kelljen külön pepecselni főzeléket. Uzsonna fél 5-5 között valamilyen péksütemény vagy gyümölcs keksszel turmixolva, ezt nagyon szereti. Este 9-kor lefekvés előtt tej. Persze napközben nasizgat a mi kajánkból. Kb. 12 kiló kis pocakos. :)
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Uzsira még tejbegríz is szokott lenni gyümölccsel vagy fahéjas cukorral.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Leírom a miénket: 7-körül reggel tejcsi - kb 1-1,5 dl; 9 körül fél bundáskenyér vagy 1 virsli (semmi más nem kell neki, se a vajas se a kenőmájas, semilyen felvágott :)utána még szokott enni rudit vagy banánt, meg közbe ropi nasi;ebédre valamilyen tészta és leves; ha felkel 3 körül krémtúrót eszik (más szintén nem kell!); vacsi ugyan az mint az ebéd, márha vacsorázik, néha kimarad akkor csak 1,5 dl tej! Hát kb ennyi.
22 hós és 13 kg
Igazából azért kérdeztem, hogy lássam kinek milyen variációja van reggelire és vacsira, mert a bundáskenyeret már unom 2 hónapja, igaz ő nem!
2010. márc. 16. 21:21
6/7 A kérdező kommentje:
Ja és kérdezhetek még csajok?
Mennyit alszik egy nap a gyerkőc?
az enyém 11-13 órát
2010. márc. 16. 21:22
7/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Szerintem kb. annyit és úgy eszik a gyerkőcöd, mint az enyém. Mondjuk nekem bundás kenyéren és virslin kívül mást is szívesen megeszik. Alvás.... Nálunk napközben kb. fél 2-2-től alszik 1-2 órát (mikor mennyit), este 9-fél 10-től reggel 6-ig, tehát összesen kb. 10-11 órát, szerintem egy kicsit kevés, én nem bánnám, ha reggel legalább egy kicsit tovább aludna, főleg hétvégén. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!