Egy másfél vagy 2 éves gyerek mekkora távot tud
lesétálni pihenés, megállás nélkül?
Figyelt kérdés
Elméleti szinten került elő a kérdés egy baráti beszélgetésnél és nagyon nagy volt a szórás a tippekben.
2015. okt. 13. 09:09
1/5 anonim válasza:
2 éves gyerek megállás nélkül? Kb 500 métert. És nem azért, mert elfárad, hanem mert neki unalmas a "céltalan" séta.
Mi kb fél-1 órát sétálunk a 2,5 éves fiammal, de sokszor megállunk Mert nézelődünk, kavicsot dobálunk a Dunába, kereszteződéshez érünk, vagy csak "megpihenünk.
Kb 2 km-re van a bölcsi, szerintem elsétálna oda, ha kellene, de sosem megyünk gyalog.
2015. okt. 13. 10:07
2/5 anonim válasza:
én fiam másfél éves, imád sétálni, állandóan kint lenne, sose mértem milyen távokat teszünk, de utána is még rohangál az udvaron, szóval 2 km-t simán le tudna sétálni szerintem, de ahogy az első válaszoló is írja, mi is megállunk mert érdekes egy bogár, egy kutya egy macska egy kavics egy bot, stb.. :)
2015. okt. 13. 11:40
3/5 anonim válasza:
Tényleg elméleti a kérdés, mert a két éves kisfiam nagy távot bír gyalogolni, viszont minden lépésnél képes érdekes dolgot találni és leragadni, ezért a 1-1,5 órás séta lehet hogy csak 5-700 m, de ha mezőn, erdőben kirándulunk szaladgálnak terepen egész nagy távot tesz meg.
Egyébként nagyon jó a kérdés, mert a három éves nagyfiam ovónénii panaszkodtak, hogy a csoportban a legtöbb gyerek (nem az én fiam) egész egyszerűen nem bír sétálni, egy gyalogos kirándulásra nem tudnak elindulni, mert nagyon elfáradnak visszafelére. Sajnos az autóval hordozott gyerekeknek kevés lehetőségük van a távok megtételére gyalogosan.
2015. okt. 13. 12:03
4/5 anonim válasza:
Az én 17 hónaposomra szerintem ha szerelnénk egy lépésszámlálót, akkor napi sok kilométer összegyűlne. Főleg jó időben, amikor szinte egész nap az udvaron van. A párszáz méterre lévő boltig és vissza lazán elsétál, csak ahogy a többiek is írják, nem egyhuzamban. Menne ő állandóan mindenfelé, csak épp nem célirányosan oda ahová én akarok. Az ilyen picikék még nem értik, hogy mi most A-ból B-be akarunk eljutni belátható időn belül. Sokszor nem is fizikailag fárad el, hanem szellemileg fárasztja le a sok új inger.
2015. okt. 13. 12:35
5/5 anonim válasza:
Változó. Amikor a fiam kétéves volt, nagyon sokszor cipeltette magát, már pár méter után, mert nem volt kedve jönni a lábán. Viszont ha kirándultunk, két-három kilométert simán végigsétált. Jó, nem megállás nélkül, de nem kellett cipelni, nem kellett hosszú időre megállni, csak pl. volt, hogy előreszaladt, leült egy kőre, és amikor odaértünk, ment tovább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!