Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lett ilyen? Nagyon...

Miért lett ilyen? Nagyon elrontottam valamit.

Figyelt kérdés

1,5 éves kisfiam teljesen kifordult magából. Mintha kicserélték volna.

Eddig egy tüneményes, jó evő, jól alvó, mindenhol jól viselkedő, szinte mintagyerek volt. Könnyű volt vele az élet, egy szavam nem lehetett. Na ennek az állapotnak kb. 1 hete hirtelen vége lett. Nem történt semmi különös az életünkben, minden ugyanolyan, ő változott meg szinte egyik napról a másikra.

Az altatás legalább 1 óra, meg akar lépni, pedig hulla fáradt. Üvölt aztán egyszer csak hirtelen elalszik.

Enni nem akar, csak hideg ételt, kenyeret, szendvicset. Főzeléket kiköpi, mondja, hogy nem kell.

A legdurvább azonban számomra, hogy olyan hisztiket vág le, hogy nem hiszem el. Hogy ilyet sehol nem látott abban biztos vagyok. Ordít (könnye nem jön), toporzékol, csapkod. Sétálni vagy boltba már alig merek vele elmenni, nem engedi, hogy fogjam a kezét, ha erővel fogom neki pl. az úton, akkor harapja a kezemet.

Ma városi rendezvényre mentünk vele, meg is bántuk. Kb. 5-ször csavarta ki a kezét a kezemből és feküdt hanyatt a tömegben a betonon ordítva, mert nem akartam elengedni a kezét. Ott feküdt, mindenki minket bámult.

Első gyerek, nem tudom ezt mennyire kell komolyan venni, meg vagyok ijedve. Hogy kell ezt kezelni? Vagy valami problémára utalhat?

Előre is köszönöm a segítséget és bocsánat, hogy hosszú lett.

2015. okt. 3. 21:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Üdv a dackorszakban. Még egy-két év, és kinövi.

Mellesleg nem kapott mostanában valami köhögés elleni hörgőtágítót, vagy antiallergikumot? Vegyész létemre majdnem egy évembe tellett, mire rájöttem, hogy a kisfiam bizonyos kémiai szerkezetű gyógyszerektől néha kifordul önmagából. És az Ördögűző c. filmben látható fetrengéses jelenet kismiska volt ahhoz képpest, amit a fiam produkált. Például a Teofillin hatóanyagú köhögés csillapító volt ilyen gyógyszer nálunk.

Ha nem ilyen szer a kiváltó ok, akkor sima dackorszak. Elkezdte megtapasztalni, hogy neki is van saját akarata, és szeretné véghezvinni. Ha valamit viszont nem lehet, vagy nem szabad, akkor a kudarcot az idegrendszere még képtelen könnyedén feldolgozni, ebből lesz a hiszti. Tudnod kell, hogy a hiszti őt is megviseli, neki sem jó. És főleg neked higgadtnak és nyugodtnak kell maradni!

Van ezzel kapcsolatban bőséges irodalom könyvalakban és a neten is. És Vekerdinek és Ranschburg tanár úrnak jó youtube videó előadásai is vannak.

Kitartáááááás!

2015. okt. 9. 15:46
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszi kedves utolsó!

Spiropentet szedett mostanában, de azóta már eltelt pár hét, és a földön fetrengés még mindig megy. Tudom, hogy ez a gyógyszer durván felturbózza, rettegek is, ha ezt írja ki az orvos :-) Dacol most nagyon, de azt hiszem egyelőre helyt állok :-)

2015. okt. 10. 12:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Semmi gáz nincs, a gyerek is jól csinálja, vagyis az életkorának megfelelően viselkedik, és te is jól kezeled a dolgokat. Kitartás! A "tündérgyerek" egy időre az akaratmanó alá szorult, de ott van, majd kibújik megint ;-)

"Ordít (könnye nem jön), toporzékol, csapkod." Ez olyan dolog, amin a többedik gyerek után már csak mosolyog az ember, ránéz a hisztiben fetrengő magzatára, és gondolatban megállapítja: "Kis butus! Asszed bedőlök neki?" :-D Olyan cukik ilyenkor!!!! Ilyenkor legszívesebben megölelem, megpuszilom, megmondom neki, hogy a hisztit senki nem érti, de ha megmutatja, mit szeretne, akkor megbeszéljük a dolgot. :-)

2015. okt. 12. 00:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, a Spiropent is okozott ilyen megvadulós tüneteket a fiamnál, úgyhogy ha én viszem orvoshoz, nem az anyja, akkor nekem van egy kis kartonra nyomtatott listám, hogy milyen gyógyszereket NE írjon fel a doktornő, mert a mellékhatásai miatt nem fogjuk adni a gyereknek.
2015. okt. 12. 09:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm :-) Akaratmanó, ez jó :-) még mindig kitartok és ugyanúgy kezelem, mint eddig.
2015. okt. 12. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!