Baj ha nem igazán járunk közösségbe?
2 éves a lányom. Eddig panelban éltünk akkor minden nap lent voltunk a játszótéren. Viszont 2 hónapja kiköltöztünk egy kertes házba. Azóta kb 3 szor voltunk játszótéren.
Nem mondja hogy menjünk a játszótérre elfutkározik az udvaron, a kutyával játszik csúszdázik biciklizik labdázik. Szóval a napi friss levegő és a mozgás az megvan. Nem gond ha nincs nagyin gyerekek között? Anyum szokta elvinni magához, tesóm szokott átjönni neki 2 hónapos a fia. Nekünk van egy 5 hónapos fiunk is vele szokott még "játszani" egyik barátnőm szokott még átjönni ritkán neki 3 éves a fia.
Szia. Nekünk is van egy közel hasonló korú lányunk (2,4 év). Mi kertes övezetben lakunk az elejétől fogva, de nem megyünk minden nap játszótérre. 2 évesen még nem is vágyott, sokszor kielégítette játszásban a kert és a kerti játékok is. Ha játszótéren voltunk sem játszott közösen más gyerekekkel, sokszor csak nézte őket, tudom ekkor ez még életkori sajátosság is, meg ezáltal is fejlődik, szocializálódik egy gyerek, de mivel elég nagy volt és azóta is elég nagy a mozgásigénye, így nem láttam értelmét minden nap más gyerekeket bámulni állva. Így egy héten max.2-3x mentünk játszótérre, közben motorozott az úton, vagy 1 óra játszóterezés után direkt vittem még sétálni, kacsát etettünk, követ- gesztenyét szedtünk, stb., ami lehetőség adott volt.
Hasonkorú, vagy bármely más gyerektársaságunk nekünk sincs, se a környezetünkben, se barátok, rokonok tekintetében sem.
DE! Képzeld ismerek olyat is, aki direkt nem viszi játszótérre a gyerekét (mondván, Ő nem bírja az ego-s anyukákat).
Én szerintem ha heti 2x elmentek, a többi nap meg marad a kert és max. sétálgattok, motoroztok a környéken, elég változatossá teszi a napirendeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!