Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Haragot érzek a gyerekem...

Haragot érzek a gyerekem iránt. Mi a baj velem?

Figyelt kérdés
Ítéljetek el nyugodtan, mert én is elítélem magam emiatt. 4 éves a nagy, fél éves a kicsi és állandóan a kicsit piszkálja. Elfogyott a türelmem és már haragot érzek, ha a nagyra gondolok. Szereti a testvérét, állandóan vinné, öltöztetné, magára húzza, rá fekszik... Tanácstalan vagyok... Segítsetek, hogyan tudnám ezt helyre tenni magamban?
2015. szept. 29. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, ez teljesen logikus és érthető.

Mit lát? Anya babázik, és ő is szeretne.

Hagyd, hadd öltöztesse, abajgassa. Fél évesen már elég strammok a babák.

Engedd, had vigye, viszont legyél mellette, ugrásra készen, vagy matracon (ne adj' Isten leejti, ne nyekkenjen akkorát szegény tesó - az én kezemből is fordult már ki baba)

Az összebújást pedig beszéld meg vele: hasára, mellkasára,fejére NEM fekszünk, a lábához, kezéhez lehet, de nem RÁ.

Ha magára húzza, nem probléma, csak azt is puha, lapos felületen, mert ha megunja és magáról megfeledkezve "lelöki", ne essen baja.

Ne haragudj senkire, megfelelő óvintézkedések és folyamatos "utasítások" (inkább magyarázat) mellett hagyd nyugodtan :)

És örülj, hogy szeretné csinálni, nem üvöltve követelőzik, hogy "csak ő" - amúgy, ha tiltod tőle a babát, frusztrált vagy emiatt, akkor simán kiválthatsz belőle egy szép féltékenykedést.

2015. szept. 30. 08:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az a baj, hogy rettentő fáradt lehetsz, mivel így egy perc nyugtod sincs. Ez teljesen érthető, ezért is haragszol, mert a kialakult helyzet a nagy tesó "miatt "van. Szerintem jó ötlet az interaktív baba,ne állandóan a tesót abajgassa, de legyenek határozott tevékenységek, amikben segíthet, és babázhat a kicsivel is. Nekem általában megnyugvást jelent, ha legalább időnként tudom, hogy megkönnyítik a dolgomat, és a nehézségek csak bizonyos dolgokra korlátoznak, amire lelkileg fel tudok készülni. Ilyesmivel próbálkoznék, kitartást hozzájuk!
2015. okt. 1. 17:28
 13/14 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Szerintem nagyon hamar megunná az interaktív babát. Azért egy négyéves már elég nagy ahhoz, hogy egy babával el lehessen altatni a tesója iránti kíváncsiságát. Lehet, hogy két napig békén hagyná a tesóját, de a tesó mindig újabb érdekes dolgokat csinál, a baba meg mindig ugyanolyan unalmas. Egy gyermek fejével próbtam gondolkodni. Szerintem pénzkidobás. Inkább tanítsa meg a nagynak, hogy bánjon a.kicsivel!
2015. okt. 2. 14:45
 14/14 anonim ***** válasza:
*hogy egy babával ne lehessen elaltatni a a kíváncsiságát. Kimaradt a ne.
2015. okt. 2. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!