Óvodás gyermeked milyen mínőségű ruhában van az óvodában és milyenben mentek oda?
Nálunk megmondták az elején, hogy olyan ruhát adjunk rá, amit nem sajnálunk. Van sok családból kapott használt gyerekruhánk, de ahogy látom minden ruhadarabnak van valami hibája - bolyhos, térdénél szakadás, gumirésze kinyúlott, felsőrész ujjánál foltos....
Ciki ilyenben "járatni" a gyereket óvodába? Néhánynál tudok javítást eszközölni, de mindegyiknél nem lehet.
Fiam még csak bölcsis, de mindig normális ruhában viszem. Ha melegítő nadrágot viszek be váltónak, az is kifogástalan állapotú.
Amiket leírtál, azokat kizárólag itthonra adom rá.
És nem, nem költök sokat gyerekruhára. Vaterán, vagy helyi fb csoportokban vadászom a jó állapotú olcsó ruhákat.
Nálunk azért van szinte új ruhákban, mert turiban alig lehet kapni valami a méretében, így kénytelen voltam szinte 90%-ban újakat venni.
De egyébként,ha viszonylag jó állapotú és minimálisan hibás a ruha, nem ciki. Viszont nagyon kinyúlt, nagyon bolyhos ruhában én csak játszótérre vinném.
Praktikus, kényelmes, rendezett ruhában járnak oviba.
A kicsit bolyhos, nem feltűnően foltosat szerintem is ráadhatod, de aminek kinyúlt a gumija, azt nem kéne... tegyél bele új gumit, varrd meg a szakadásokat.
Ami nagyon gáz, azt ne szégyelld a rongyos zsákba rakni, ez a ruhák sorsa, elhasználódnak.
Csak tiszta, hibátlan ruhákba jár oviba a fiam. Ami foltos, szakadt, kinyúlt, azt megvarrom és itthon jó lesz, vagy ha olyan, elteszem "rongyosnak". Az oviban gyakran készítenek jelmezeket, van mesehét, ehhez elkészítik a bábokat, ha jópofa az elhasznált darab, fel tudják használni.
A gyerekruha sorsa a kukában ér véget. A végtelenségig nem lehet őket felhasználni. Ha már javíthatatlan, látszik, hogy sokszor volt már varrogatva, folt hátán folt van, az már megérett a kidobásra.
Nézd át, ami bolyhos, de nem szakadt, jó lesz otthon nyúzni, amire mehet folt, az is javítható, ha érdemes benne gumit cserélni, csináld meg, de gondold át, mennyi idő és energia kell a ruhák rendbetételéhez. Már van az az idő, ami nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!