Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni más neveletlen...

Mit lehet tenni más neveletlen gyerekével, aki már veszélyezteti a saját gyerek testi épségét?

Figyelt kérdés

Ugyan nem a saját gyerekemről van szó, de nagyon felháborított amit pár napja láttam egy kémiai előadás keretein belül.

Az asztalnál különféle kísérleteket végeztek, kicsik-nagyok könyököltek végig. Egy tálban -200 Celsius fokos folyékony nitrogén volt, amit egy 'jógyerek' elkezdett fújkálni, mert olyan nagy dolog, hogy gőzölög. Egyre erősebben fújta, viszont vele szemben volt egy tőle sokkal kisebb kisgyerek, akinek hajszálon múlott, hogy nem a képébe fújta az anyagot.

A szervezők többször is rászóltak, eredménytelenül. Szülők szinte sehol, kb 1x szólították a gyereket, és ennyi.

A kisebbik fiú az anyjával volt, aki látszólag egyáltalán nem tudott hatni erre a fújkálós gyerekre, így el is mentek inkább.

Ilyen esetekben hogy lehet a másik gyerekére hatni, mit lehet tenni? Engem nagyon felháborított a dolog, hiszen azért mégis -200 fokról van szó.

nincs még gyerekem, ahogy tapasztalatom sem nevelésben)

2015. szept. 27. 20:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A szervezök KIRAKHATJÁK azt, aki nem tartha be a szabályokat!
2015. szept. 28. 07:44
 12/16 anonim ***** válasza:
A szervezők is hüyék voltak, mert a második szólás után ki kellett volna küldeniük - vagy akár elvezetniük - a gyereket, meg az anyját is.
2015. szept. 28. 08:09
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen, a kutatók éjszakáján történt az eset.

A gyerek olyan 6-7 éves lehetett, a kisebb akire fújkált, olyan 4 körüli kb.

Szerintem a szülő és a szervező is hibás, hogy hagyta ezt a gyereket, hiszen tényleg történhetett volna veszélyesebb dolog is.

Minden más gyerek tudott távolságot tartani és nem nyúlkált bele semmibe, de az az egy...

A másik gyerek szülőjének hogy kellett volna fellépnie ebben a helyzetben?

2015. szept. 28. 10:54
 14/16 anonim ***** válasza:
A veszélyeztetett gyerek szülöjének az lett volna a dolga, hogy szól a kísérletvezetönek, hogy a gyereke biztonsága érdekében rendezze a helyzetet.
2015. szept. 28. 11:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk szerintem ha valami tényleg veszélyes dolgot művel egy gyerek, akkor rászólhat a másik gyerek szülője is. Ez nem olyan, hogy Pistike elveszi Józsika lapátját a homokozóban és hagyjuk had meccseljék le egymásközt. Ha veszélyezteti egyik gyerek a másikat, akkor az ott lévő felnőtt avatkozzon bele. Ha ő nem tudott hatni rá, akkor szólhatott volna a szervezőknek vagy a szülőknek.
2015. szept. 28. 14:50
 16/16 anonim ***** válasza:
Amikor már nem először szólnak rá, "neked hol az anyukád?" hangos kérdéssel fordulnék felé, én egyszerű halandóként ilyesmit szoktam kérdezni, ha kezelhetetlen, vagy a szülők részéről letojt gyerekkel akadok össze. Ugyanis nem az én dolgom fegyelmezni, de ha minden kötél szakad, megteszem. Egyébként a a szervezők/előadó helyében leállítottam volna az előadást, amíg nem lesz biztonságos (bármilyen szempontból).
2015. szept. 28. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!