Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztalt szülők, mi a...

Tapasztalt szülők, mi a helyes viselkedés ilyenkor?

Figyelt kérdés

Egy baráti társasággal voltunk kirándulni és beültünk egy étterembe. Volt velünk egy család is 3 gyerekkel, köztük történetünk hősével, aki olyan 7-8 éves. Kihozták az étlapot, mire a kislány közölte, hogy ő nem kér semmit. De válasszon valamit, mert még sokat fogunk kirándulni, meleg van stb. Na jó, akkor hagymalevest kér. (Már ekkor meglehetősen durci volt, állítólag azért, mert korábban nem álltunk meg a McDonald's-nál...)

Na, kihozták a hagymalevest, a kislány belekotort, és közölte, hogy ebben hagyma van (!), ő ezt nem eszi meg. És nekiállt duzzogni, kb. "engem senki se szeret, rám senki se figyel, és unatkozom is" arckifejezéssel ücsörgött a levese fölött.

Az anyja próbált a lelkére beszélni, aztán lezárta azzal, hogy "Akkor egy hétig se édesség, se tévé".

Én is borzasztó finnyás kisgyerek voltam, nem is vittek étterembe soha, vagy ha igen, olyat kértek, amit garantáltan megeszek (rántott hús) mert inkább kerékbe törettem volna magam, mint hogy megkóstoljam a pörköltet. Ha meg belém erőltették, kihánytam. De sose próbálták velem tévémegvonással megszerettetni a pörköltet...

Mi ilyenkor a jó megoldás?

2015. szept. 22. 17:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy elsös-másodikos gyerek mit választ, nem jelent semmit, mert fogalma sincs, mi micsoda.

A szülö dolga lett volna segíteni neki a választásban, azzal, hogy javasol pár ételt neki.

2015. szept. 22. 19:52
 12/13 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj 11-es, de ha egy nyolc éves magyar anyanyelvű gyerek a hagymaleves szóból nem sejti, hogy hagyma lesz benne, akkor idióta.

Nem, itt kimondottan a szülők bosszantása volt a gyerek célja, unatkozott, és fel akarta magára hívni a figyelmet az ellenkezéssel. A büntetést is emiatt kapta, hogy máskor ezt ne csinálja.

2015. szept. 23. 15:25
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, nincs gyereked, ugye? :)

"Na, kihozták a hagymalevest, a kislány belekotort, és közölte, hogy ebben hagyma van (!), ő ezt nem eszi meg.".

Nálunk sem eszik meg úgy, hogy darabos benne a hagyma, csak krémesen. Valószínűleg azt szokta meg ő is, nem biztos, hogy hülye, azért mert így fogalmazta meg. Nem hiszem, hogy az anyja hagyta volna, hogy ilyet rendeljen, ha egyáltalán nem szereti. De miért is nem tőle kérdezed meg, hiszen a barátod, nem?

Azt se tudod, miért volt rossz kedve, talán megígérték neki a Mekit, de máshogy alakult. Te se szereted, ha nem az van, amit tervezel.

A jó megoldás meg minden gyereknél más.

Az enyémeknek én nem engedtem volna, hogy ilyet rendeljenek, biztosra mennék. Vagy megkérdezném, hogyan készítik. Ha nem eszik, akkor éhen marad, ennyi, előre szólnék. Ha náluk beválik a "se édesség-se tévé", akkor nekik ez a jó.

2015. szept. 23. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!