Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis gyermekeidet mikor...

Ovis gyermekeidet mikor fürdeted, altatod és mikor alszik el ténylegesen este?

Figyelt kérdés
Nálunk 7-kor van fürdés, általában játszanak egyet a kádban fél 8-ig. Aztán már 8 lesz, mire ágyba kerülnek fogatmosva pizsiben, akkor mese kb. fél óra és kezdődik az altatás. A nagylány fél perc alatt elalszik, de a pici sokszor csak negyed 10-re, addig simizni kell a lábát. Addigra már én is hulla fáradt meg türelmetlen vagyok, mert minden nap fél 6-kor kelek. Praktikák, javaslatok, hogy ne ilyen későn aludjon el?
2015. szept. 18. 10:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Fél 9-9-kor fürdik, utána megissza a tejét, mesélek és elalszik, általában pár perc alatt olyan fél 10 körül.

Fél 8-kor keltem, 8-kor indulunk az óvodába.

2015. szept. 18. 10:39
 2/13 anonim ***** válasza:
Nálunk fél7kor van vacsi, utána fürdés, fogmosás és fekvés. 9re alszik mindenki, és mivel apa altat, sokszor ő is elalszik velük, aztán megyek ébreszteni :D Nem tudom, hogy alhatnának előbb, én esélytelennek látom. Próbálkoztunk már minden félével, ez a ritmusuk.
2015. szept. 18. 10:40
 3/13 A kérdező kommentje:
Nálunk az a baj, hogy ez már késő. 6-kor keltem őket reggel, hogy 3/4 7-kor indulni tudjunk, így esek be 8-ra a Nyugatihoz a munkahelyemre. Szóval korábbra kéne valahogy tenni, de ötletem sincs rá, hogy aludna el hamarabb.
2015. szept. 18. 10:52
 4/13 anonim ***** válasza:
Haza hozzuk az oviból, pancsizik mert homokozik stb bent. 6 körül vacsi, 7.30 kor kikapcsolja a tv-t és megy fogatmosni majd aludni, nálunk mindig fontos volt, h korán nyugovóra térjünk! 3 éves a kislányunk.
2015. szept. 18. 11:15
 5/13 anonim ***** válasza:
félkörül vacsora, utána fürdés fogmosás, mire a 3 gyerek végez kb 8óra akkor lefekszenek, mese, beszélgetés. A nagyobbik (9éves) nagyo hamar elalszik, a kicsi (4éves) is kb fél óra alatt, a középső tovább fent van. Reggel negyed7kor maguktól kelnek, amugy fél7kor kelünk ha mégsem.
2015. szept. 18. 11:35
 6/13 anonim ***** válasza:
Hétkor zuhanyzás, utána vacsora, fogmosás, 8-kor ágyban van, mese, fél 9-kor alvás. Nem vagyok hajlandó órákig lábat simogatni, mindennek van határa. Aludni kell. Nekem masszíroznom kell, az 5-10 perc legfeljebb, utána alvás. Én is ember vagyok basszus.
2015. szept. 18. 11:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Vacsi háromnegyed 8-8 körül, fél 9kor fürdés, 9kor vannak ágyba, meseolvasás - a kicsi ált. már a mesén elalszik, a nagyobb (4 éves) fél10körül , rosszabb napokon 10kor. Ő kicsinek igazi éjjeli bagoly volt, sokszor 11-fél12 volt mire elaludt, szóval nálunk a fél10 szuper! :)
2015. szept. 18. 12:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Mostanában már fél 8 körül fürdés, 8-kor vacsora. 9-kor megyünk aludni, de kb. 20 perc alatt alszik el. Kiscsoportos ovis. Reggel 3/4-ed 7-kor kel!
2015. szept. 18. 13:22
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem amit tehetsz: próbáld meg kiváltani a lábsimizést. Nálunk a nagyobb azóta alszik el pikkpakk, amikortól leépítettem az elalváshoz szükséges testkontaktus-függőségét. Olvastam valahol, hogy az állandósuló fizikai inger stimulálja az idegrendszert és ezért nem tud totálisra ellazulni ami az elalváshoz kell. Nálunk is tragikus volt, a végére két-két és fél órákat kellett simizni minden este. Most max 10 perc és alszik.
2015. szept. 18. 23:50
 10/13 A kérdező kommentje:
Ha nem simiziem, akkor sír és olyan bánatosan néz rá, hogy a szívem szakad.
2015. szept. 21. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!