Szóvá tennétek az iskolában?
Egy osztályban van minimum 20 gyerek. Ha csak egy osztály van évfolyamonként, az 80 gyerek alsó tagozaton -nálunk a felsosoknek külön udvar volt- egy, max 2 felügyelő tanárral. Szerinted hogy lehet 80 gyereket szemmel TARTANI? De 20at se egyszerű. Ha Pistike épp oda megy a tanitonenihez hogy mosdóba szeretne menni, már is csak Pistikere figyel egy percig, ami alatt simán megtortenhet a baj.
Még lehet említeni nyilván a tanárnak, de sokat ne várj tőle
Csak én lennék olyan ósdi, hogy ha engem, mint szülőt elővehetnek jogilag azért, mert valami baja lesz a gyereknek (akár otthon, akár, amikor felügyelet nélkül marad a gyerek), akkor jogosan várom el, hogy az iskolában vigyázzanak a gyerekem TESTI ÉPSÉGÉRE? vagy durvábban fogalmazva az életére?
Igen, feltétlenül szóvá tenném. Mi van, ha jobban megszorítja?
De hogyhogy nálatok is el lett zárva? Nem lehet akkor, hogy a gyereked kezdte?
Ahhoz képest, nem nem tartjátok komolynak, az első lehurrog, hogy hogy várom el, hogy vigyázzanak 80 gyerekre, a második már rendőrségi feljelentést emleget.
Lehet, hogy az enyém kezdte, nem voltam ott. De voltam babysitter más családoknál is, és ott is az ugrókötelet egymás fojtogatására használták kizárólag a gyerekek.
Azt hiszem én bemegyek az igazgatónőhöz holnap, és megkérem, hogy az ugrálóköteleket ne adják ki a gyerekeknek, csak ha van felnőtt felügyelet is.
Azt gondolom, hogy nem nézhetik mind a 80 gyereket minden percben. De mégis igenis a tanárok a felelősek, ha baj történik, jogilag is. Iskolai időben az iskola felel a gyerekek testi épségéért.
Jogilag ok a felelősek, valóban. De magad vallottad be, hogy te felügyelete alatt is elofordult ilyen. Hány gyerek volt, kettő, három? Hogyhogy ennyire nem figyeltél? Hogyhogy vettél a saját gyerekeidnek egyáltalán ugrokotelet? Picit ellentmondásos vagy.
Szolhatsz a tanárnak, az igazgatónak, akarkinek. Hidd el, semmi nem fog történni. Nem azért nem tették semmit, mert örömöt okoz nekik, hogy a gyerekek fojtogatjak egymást. Nem vette észre. Tisztában van vele hidd el, hogy ha egy gyereket valami komoly baleset ér, akár le is csukhatjak.
Az én gyerekem majdnem megfulladt egy iskolai kirandulason. A tanárnő nem vette észre, hogy lemerül, egy vadidegen húzta ki a vízből. 21 gyerekre volt 2 tanár. Józan ésszel elvarhatatlan, hogy képesek legyenek minden gyerekre figyelni
Kedves utolsó!
Igen, vettem nekik ugrálókötelet, és amikor a másik nyaka köré tekerte, azonnal elvettem, és soha többet nem kapta meg. Nem marad vörös véraláfutás a nyakán. Kicsit más úgy érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!