Akinek nem kúszott, mászott a gyereke, tapasztalt később problémát e miatt az iskolában?
3 kolléganőm gyerekénél maradt ki a mászás, mind három gyerkőc diszes, az egyik kislánynak pl konkrétan semmi számfogalma nincs, a másik kisfiúnak az írással voltak gondjai, de szerencsére nem nagyon komolyan.
Az én gyerekeim másztak, sokat, gyönyörűen, de a fiam 2,5 évesen pl nem beszél, 30 szavas szókincse van. Nálunk tehár még messze van az iskolás kor.
A lányom nem mászott, egyedül járni is későn tanult meg (koraszülött volt), most már 6. osztályos, kitűnő tanuló, semmi tanulási és beszédproblémája sem volt soha.
A fiam mászott, mégis 5 évesen logopédushoz kellett járnia, most 2. oszt, de ő is kitűnő.
Minket sem riogattak egyébként semmi ilyesmivel.
1.
Rokon gyerek,13 éves és olyan írási problémái vannak,hogy az AZT szót még mindíg úgy írja le,hogy ASZT.De amúgy is vannak tanulási nehézségei.Teljesen kimaradt nálla a kúszás,mászsás,anyuka büszkén meséli mai napig is hogy mennyire szeretett a gyerkőc kompozni....
2.
Kolléganőm fiánál is kimaradt a kúszás,mászás és alsó tagozatban derült ki,hogy diszes,visszafele olvas!!
Ha nem is mindenkinél de igenis benne van a pakliban,hogy lehetnek késsőbb tanulási,írási,olvasási problémák!
és most mennyi idős??
Szerintem soha nincs késő,én tuti elvinném egy Dévényeshez!Ők olyan pontokat tudnak "maszírozni",nyomogatni amivel beindítják az agynak azon területét amelyik a mászásért felelős!Lehet elég lenne csak 1-2 alkalom és "ráérezne"Nekem a kissebbik fiamnál volt ez..az Istennek nem akart kúszni,elvittem Dévényeshez,az első alkalomnál keresztül kúszta a dévényes gyógytornász szobáját,azt mondta még 1x vigyem és onnanstól rendben lesz,tehát nem volt pénzlehúzós!!
Neharagudj,de én ebbe a "reméljük nem lesz semmi baj"hozzáállásban nem hiszek!Miért kéne éveken keresztül aggódnom,bizakodnom ha most is tehetek ellene??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!