Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves lányommal milyen...

6 éves lányommal milyen keszsegfejleszto játékot lehetne játszani?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, mint pl a "mire gondolok", amit bárhol lehet játszani, nem kell hozza papír, ceruza, nem kézzel fogható társasjáték. Meg van egy másik, amit nemrég kezdtünk el játszani, hogy mondok neki 5 szót (ismert szó, vagy nehezebb szó is lehet) és vissza kell mondja. Ezt az iskolaérettségi vizsgálaton is csinálták. Ezek mind a szókincset, és az ismeretségét fejlesztik. Nagyon szereti ezeket, ha kocsiban utazunk, vagy a kádban fürdik, mindig ezeket játszuk. Esetleg vannak még ehhez hasonló játékok?
2015. szept. 15. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:

6 éves lányom van nekem is,mi szóláncot szoktunk,egyik féle téma szerint pl gyümölcs:alma,alma körte,alma körte,szilva,hol egyik hol másik fél mond újat,addig szoktuk játszani,míg nagyon bele nem kavaroduk,másik:alma,antilop,patkó(utolsó betűvel kell mondani következő szót)

barchoba

mi ezeket szoktuk

vagy fejben számolunk,azt nagyon szereti

vagy játékosan bemutatkozunk,kezet fogunk,név lakcím stb,van hogy mindezt magázódva

2015. szept. 15. 22:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, tényleg nagyon jók. Barchobat szoktunk mi is játszani, az a "mire gondolok", csak egyszerűen nem jutott eszembe a neve, mennyit gondolkoztam... :-)
2015. szept. 16. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Fekete, feher, igen, nem, imadja a fiam 😊
2015. szept. 16. 08:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi kiválasztunk egy betűt és azzal kell mondani 5 szót. Aztán ha sikerült neki mondok én 5-öt, aztán újra ő. Így már rengeteg új szót megtanult, kérdezi is miket jelentenek és sokszor visszaköszönnek a játékban azokat is használja már ő is. Aztán ha már nem jut eszünkbe más, akkor jöhet a következő betű.
2015. szept. 16. 08:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott. Mutass neki egy képet, amit kb. fél percig nézhet, aztán kérdezz róla. Milyen színű volt a haja a kislánynak, be volt-e fonva, volt-e autó a képen, stb. 4-es voltam.
2015. szept. 16. 08:57
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb ötleteket.

Utolsó, erre van is egy játékunk, az a neve hogy brainbox, nagyon jó kis memoriajatek.

2015. szept. 16. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!