Mitől fog elmúlni a szem váladékozása?
20 hónapos a lányom. Császárral született, de mégis belement a könnycsatornájába a baci.
A kórházba már kezelték (szemcsepp) illetve, még itthon is kellett 1-2 hétig napi 3×1-t csepegtetni.
Végül 1 hónaposan volt az első átmosása.
Utána egy ideig nem könnyezett neki a szeme. Aztán kb. 1 évesen újra kezdődött. Megint átmentünk 3 szemcseppen, végül egy átmosáson. De mindig csak a bal szemével van a probléma.
Most 20 hónapos és tegnap óta megint váladékozik a szeme. Nem ragad össze, nem piros, nem vakarja (tehát feltételezem, hogy nem viszket neki).
Mit csináljak még vele?!
Ezt csak orvos tudja megmondani. Az én fiamnak is át kellett mosni (6 hetes volt), előtte a gyerekorvos által felírt kétféle szemcseppet használtam (az egyik a Ciloxan volt, a másikra nem emlékszek), persze egyik se jött be. Meg kamilláztam is neki, semmit sem ért. Aztán a szemészeten a főorvos asszony mondta, hogy ez a két szemcsepp nem jó, mert a vivőanyaguk nagyon szárítja a szemet. Felírt Floxal-t, azzal kellett átmosás után egy hétig csepegtetni. Most 2,5 hónapos a fiam, nem váladékozik a szeme.
Na, csak azért írtam le a sztorit, hogy erre is oda kell figyelni. Amúgy nekem azt mondták a kórházban (meg olvastam is), hogy minél később csinálják meg a gyereknek ezt az átmosást, annál hatástalanabb lehet. Szükség lehet akár három átmosásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!