Mit kezdjek a visszabeszélő, szófogadatlan 7éves kislányommal?
Hát kábé nálunk is ugyanez a helyzet. 4.5 év van a kettő között. Imádják egymást. A nagy nálunk is elkanászosodott kicsit. Mondjuk nálunk lehet az is benne volt, hogy mi külföldön élünk és évente max egyszer megyünk haza. Most nyáron voltunk otthon-5-öt töltötte-és 2 éve nem volt, tette az agyát mindenkinek, meg aztán vetélytársa is akadt az unokatestvére személyében, aki majd 2 évvel idősebb, állandóan marakodtak. Tudta, hogy nem tudom bűntetni, mert nem otthon vagyunk, meg az apja is visszajött Angliába, így egyedül maradtam a gyerekekkel....borzasztó volt. A kicsi fel lett kapva, a végére már mozdulni se tudtam nélküle, és a nővérkéje próbálta leutánozni, mert látta, hogy a hugi sír, és babusgatja mindenki, akkor ő is hisztizik....katasztrófa volt. Most kezd visszanevelődni mind a kettő. De nagyon fogni kell a nagyot, mert nagyon szemtelen tud lenni.
A lényeg, hogy add tisztán és érthetően a tudtára, hogy ez nem elfogadott viselkedés és bűntetést érdemel. Ha most nem állsz a sarkadra, megnézheted magatokat a kamaszkorában.
Egészen idáig egyke gyerek volt és most már osztozkodnia kell, amit nehéz megtanulnia. Legyen olyan pontja a napnak, mikor csak te és ő vagytok, a kistesó ilyenkor vár a sorára. Nálunk nem mindig mindenben a kicsi az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!