14 hónapos gyerek miért ennyire szófogadatlan? Ez természetes ilyenkor?
Az én lányom 15 hónapos,van hogy hasonlóan viselkedik,de nem mindig.A pelenkázást ő is utolja,feszíti magát,rugdos nem engedi.Olyankor azt csinálom,hogy adok a kezébe valamit,ami leköti,amit nagyon szeret,tetszik neki és lefoglalja,arra az 5 percere még tisztába rakom.
Hasonlóan cselekszem akkor is,ha leül az utcán a földre és nem akar jönni.Akkor meg mondom neki,hogy gyere csak nézd milyen szép madár,kutyus,virág stb..szóval érdekesebb,mint a földön ülés. :D
Nyugi,semmit sem rontottál el,csak dacos,és örül annak hogy idegesíthet,mert látja rajtad,hogy téged ez bosszant.
Bár van,hogy drasztikusabb vagyok,mikor már 10x nyitja ki a jéghűtő ajtaját,és hiába szólok rá,olyankor odamegyek,és egyszerűen felvesz és elhozom.Örjöng, olyankor lerakom a szobába a szőnyegre és kitombolja magát,majd játszik tovább,mert látja hogy nem érdekel.
Kitartás! :)
Nekem most 15 honapos. Hasonlo volt nalunk, csak korabban. Most eppen hagyja magat pelenkazni. De volt mar nalunk is erdekes pelenka csere :D En is olyan dolgokat adtam oda neki, amit maskor nem kapott meg, naggyon erdekes volt, es gyorsan kicsereltem. Azt hittem soha nem lesz ennek az idoszaknak vege. Hal istennek nalunk most nyugi van. Sot, o mondja, hogy "kaka", en meg mondom neki, hogy akkor ki kell venni. Van hogy elszalad, de inkabb jatekbol, magat a pelenkazast hagyja (jelenleg!)
Szinten kisebb koraban volt, hogy csak azert sem jott. Akkor meg meg hideg is volt, nem ucsoroghetetett. Felvettem, es vittem. Nem tetszett persze nki, de nalunk is bevalt, hogy "uuuu gyere csak, ott a cica!" es kereste, hogy hol :D Ha meg meg is talaltuk a macsot, akkor mehetett utana! Mostanaban ilyen, hogy levagja magat nincs. Megy o. Amerre akar :( Setalni? Lehetetlen vele. Baaar, epp tegnap setalt a kocsiig vagy 200 metert. Egy keksz volt a kezeben, es arra is figylet, hogy azt egye ;)
Nem rontottal el semmit. Ilyenek. Van aki akaratosabb, van aki kevesbe. A hisztit en is rosszul toleralom :( Hagyom, de latom, hogy nem megy neki az egyedul megnyugvas. Amikor mar-mar lenyugodott, es en hozzaszolok, megint nyomatja elorrol! A legvegen odamegyek, leguggolok hozza, es jelzi, hogy vegyem mar fel! Es bujik, es megkapja a cumijat, es ugy nyugszik meg.
Ja, meg az is eszembe jutott, hogy egy idoben ugy oltozott (ez pl. 14 honapos kora korul volt), hogy mig itta a reggeli tejcsit, gyorsan pelus ki-be, feloltoztet :D A tejcsi mindennel fontosabb neki, akkor mindent hagy :D
Probalkozni kell, valami csak bejon! Muszaj ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!