Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennétek ugy dolgozni két...

Mennétek ugy dolgozni két kisgyerek mellet (4 és 6 évesek), hogy anyagilag nem kellene menni, mert a párotok keres annyit, hogy megvan igyis mindenetek?

Figyelt kérdés

gondolok itt arra, ha beteg a gyerek te vagy vele, nem a mama(munkahely nem enged el). tudnád hozni-vinni öket, házimunkát kényelmesen megcsinálni.

mennétek dolgozni vagy maradnátok otthon?

2015. szept. 10. 14:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szükségem lenne a munkára, hogy felnőttek között legyek, szellemi munkát végezzek és ne csak a gyerekek és házimunka tegye ki az életemet. Tehát ha megtehetném is dolgoznék valamit. Valószínű megpróbálnék más munkát keresni, ahol ennél rugalmasabbak. Valószínű nem találnál egyik napról a másikra, de ha ez anyagilag nem jelent gondot, akkor nem is baj, ha kell idő az új munkához.
2015. szept. 10. 14:56
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg szabad kérdezni, hogy mennyi az a kis pénz? Ha pl. a minimálbér arányos része lenne, amit a férjem három nap munkával megkeresne, akkor nem nagyon gondolkodnék. Persze, munka és felnőttársaság kell, de lehet hogy lenne később más is, jobb feltételekkel.
2015. szept. 10. 14:58
 13/26 anonim ***** válasza:
35%
Nekem egy 6 éves gyerekem van, szóval több mint 6 éve nem dolgozom. A férjem nagyon nagyon sokat keres. Én is jól kerestem előtte, de még az is alamizsna volt a ferjemehez képest. Bar sokszor tuloraznom is kellett, és eléggé keményen kellett dolgozni. Szabadság előre fel evvel egyeztetve, gyerek betegség miatt tuti nem engedtek volna el. Ezért is gondoltuk, hogy jobb ha itthon maradok a gyerek miatt. Az első években nagyon élveztem, mert imádok főzni, a konyhában kreativkodni, fenntartani a lakást, amire ott az egész napom, nem kell beosztanom az időt. Tetszett hogy akkor mehetek vásárolgatni, amikor akarok. De az utóbbi 1-2 évben úgy érzem unom magam ebben a szerepben. A főzést amit eddig anbyira szerettem, mar csak kötelességből teszem, soha nem kreatívkodok, eltűnt belőlem a buzgalom. Valahogy mindig azt érzem, hogy el kell mennem otthonról, mert mar nem bírom. Egy heten 2-3-szor elmegyek vásárolni, kitalálok vmi indokot, hogy ezt-azt venni kell, csak hogy legyen vmi más dolgom is. De mar ezt is nagyon unom. Úgy érzem hiányzik az életemből, hogy eljárnak dolgozni, egy közösségbe legyek. Elég sokat utazunk, ha a férjemnek mennie kell, mindig megyünk vele a gyerekkel, sokszor külföldre is. Eddig ezt megtehettuk, mert ovis, de iskolába mar nem kérhetem el olyan sűrűn. Eddig ezért sem gondolkoztam munkahelyen, mert fajt volna a szívem, ha mondjuk a férjem elutazik vmi jo helyre és én nem mehetek a munkahely miatt. De jövőre ha kezdődik a suli, akkor mar nem lesz erre lehetőség. Akkor azt hiszem mindenképp kezdeni kell magammal valamit, mert akármennyire jó volt az elején, még pár év itthon es begolyozok.
2015. szept. 10. 15:25
 14/26 anonim ***** válasza:
42%
Én nem mennék, nem igénylem sem a társaságot, sem a munkahelyi sikereket, csak kötöttségnek és stressznek élném meg. Persze kell hozzá hogy sziklaszilárd legyen a házasságotok, mert ha esetleg később válás lesz, akkor még eggyel több dolog miatt lenne szívás.
2015. szept. 10. 15:29
 15/26 anonim ***** válasza:
55%

Én mennék, illetve dolgozom most is. Nekem sem feltétlen kellene de bennem mindig is volt bizonyítási vágy úgymond...a férjem karriere, vagy az ő általa keresett pénz engem nem motivál.

10 hónapos volt a lányom, mikor visszamentem, most várjuk a kistesót vele abba sem hagyom a munkám, mára már sajátomban dolgozom.

Ha úgy lennék mint te, akkor keresnék rugalmasabbat, de akkor sem lennék otthon, az h a férjem mennyit keres neki meg pillanatnyilag nekünk jó, de mi van ha vele történik valalmi vagy elválunk vagy bármi...akkor visszanézhetek arra, h de jo ott voltam ha lázas? .....

Szerintem.. de ismétlem ez csak az én belső indíttatásom.

2015. szept. 10. 15:52
 16/26 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a sok hasznos választ!a 14:44 és 14:46 köszönöm, elég hasznos választ adott!

olvasom tovább a többiek válaszát is.

2015. szept. 10. 16:16
 17/26 A kérdező kommentje:
elég sok hasznos választ adott mindenki. és elgondolkodtató, hogy valóban az elsö évek lehet ok! de utánna belefásul az ember az otthon létbe!
2015. szept. 10. 16:24
 18/26 anonim ***** válasza:
61%

Mennék, mert jó lenne a változatosság. Három éve bébiszittelek, és már beleőrülök. Szeretem a "gondozottakat", de nagyon hiányzik, hogy beszélgethessek valakivel, aki nem 3 alatti.

Remélem, összejön a másik meló, és itt hagyhatom végre, mert belebolondulok.

2015. szept. 10. 16:46
 19/26 anonim ***** válasza:
61%

Én semmiképpen sem tudnék itthon "ülni", még akkor sem, ha néha a fél karomat is odaadnám egy kis szabadidőért :)

Egyetértek azzal a válaszolóval, hogy keress egy olyan részmunkaidős állást, ami lazább, vagyis a gyerekek esetleges betegsége esetén otthon tudnál velük maradni.

2015. szept. 10. 18:38
 20/26 A kérdező kommentje:

15:52 nek is, nagyon hasznos, elfogadható választ adtál. jo olvasni amiket irtok, egy erösités bennem, hogy mi is a jobb. amugy jelenleg dolgozom, és azt csinálom, amit szeretek, igaz elég kevés pénzért,de nem teher bemenni, és két kisgyerek mellett a m.idö elég jo, mert a délutánok, a hétvégék, és a nyári szünet 2 és fél honap) velük vagyok.

csak az a negativum, hogy nem megoldott az eljövetel, ha betegek, mert nincs olyankor aki a helyettem beálljon.ezért javasolta a férjem, hogy maradjak inkább otthon, és rendezzem a gyerekeket,legyek otthon, és persze attol nem bezárva,hogy nem mehetnék el sehová.icsit kötetlenebben.

2015. szept. 10. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!