Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit alszik a 2,2,5 éves...

Mennyit alszik a 2,2,5 éves gyereketek?

Figyelt kérdés
Délután hagyjátok addig aludni, míg magától kel? És mikor fekszik este, meddig alszik reggel?
2010. márc. 12. 13:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Az én 2,5 éves kisfiam este fél 9-kor fekszik és reggel 7 körül kel. Napközben 1-kor fektetem le. Van hogy fél 3-kor magától felkel, de ha még fél 4-kor sem akar kelni, akkor ébresztem.
2010. márc. 12. 13:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Kislányom 2 éves!Délután 1órától 3-ig alszik!Ha fél négyig nem ébredne fel akkor keltem én is!Ez azért ritka!este 8-kor teszem le reggel fél 7-kor kel!
2010. márc. 12. 14:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Az enyém délután fél 1-től alszik, de még mindig alszik, viszont eddig ébresztettem 2 felé, de akkor hagyom még. :)

Este 8-kor megy aludni, fél 9, háromnegyed 9 felé alszik el és fél 7 - 7 között ébred. Akkor ez így jó, úgy látom. Vagyis aludhat délután 2 órát.

Köszi nektek.

2010. márc. 12. 14:13
 4/10 anonim ***** válasza:
44%
En mindig hagyom aludni amennyit csak akar.
2010. márc. 12. 14:47
 5/10 anonim ***** válasza:
30%
Nem ertem mert kellene felkolteni?
2010. márc. 12. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is keltem, mégpedig azért, mert akkor képes lenne annyi ideig aludni, hogy este le sem lehet lőni. Az sem egészséges, ha egy ilyen pici gyerek 10-11-ig fenn van este, mert délután úgy kialudta magát. Az én lányom 2 éves lesz májusban, Ő általában 2 körül alszik el délután (ezt Ő alakította így, korábban már nem akar) és fél 4-4-ig alszik, ha 4-ig alszik, akkor felsimogatom. Este 9-fél 10 között alszik el és reggel 6- negyed 7 felé kel mostanában.
2010. márc. 12. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom jó alvó, éjjel 9-10 órát alszik (este 9-től reggel 7-ig), ebéd után pedig 2-3 órát, de ha sok volt délelőtt az inger, akkor van, hogy még többet. Felkelteni semmi pénzért nem kelteném, hisz este nincs gond vele. Nem bölcsis, így addig alszik míg jó neki. Egy ismerős kisfiú szeptember óta bölcsis (akkor volt 2 éves). Addig hasonlóképp aludt, mint az én lányom, de a bölcsiben nem lehet, így hétvégenként 4-5 órákat szunyál ebéd után...behozza a hétköznapi nemalvást. Mi felnőttek sem ugyanolyan alvásigényűek vagyunk, így a gyerekektől sem várhatjuk el ezt. :)
2010. márc. 12. 17:53
 8/10 anonim ***** válasza:

2,5 éves lányom reggel 8 körül kel, délután 1-2 körül fekszik le és általában 2 órát alszik. Decemberben volt, hogy 3-at is, de soha nem ébresztettem fel. Este 8-kor lerakom aludni.

Úgy 2 éves kora előtt kicsivel kezdett el ennyit aludni nappal. Előtte rossz alvó volt, 1,5 éves koráig meg szörnyen rossz alvó volt.

2010. márc. 12. 21:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom júniusban lesz 2éves. Ő 12-től 14 óráig alszik, de ha magától nem ébred fel akkor felébresztem. Este fél kilenc és kilenc között alszik el, reggel 8-ig alszik. Ha délután kettőkor nem ébresztem fel este 10-11 mire elalszik, elég ha csak 15-20 perccel később kel fel délután az esti alvás borul. Természetesen felébreszteni csak simogatással, puszilgatással, énekléssel finoman szoktam, így ő sem bánja.
2010. márc. 13. 14:07
 10/10 anonim ***** válasza:

2 éves fiam délben alszik el, itthon 2ig, bolcsiben állítolag fél 3-ig is:) este 8-fél 9 korul alszik el, reggel 6-kor ébred.

ritkán,de elofordult hogy délután tobbet aludt, olyankor hagytam ot, este picit csuszik olyankor a lefekvés (kb fél orát), de másnap kiegyenlítodik mindig. amikor beteg, és ossze-vissza aludna, tobbszor keveset, olyankor is hagyom, ahgoy jolesik neki, tudom, hogy mikor minden OK, ugyis visszatér a standard napirendjéhez.

2010. márc. 13. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!